Terug

Gipskamer

Op de gipskamer worden patiënten behandeld met aandoeningen en letsels aan het steun- en bewegingsapparaat. Daarnaast geven wij instructies en informatie om het herstel van een aandoening te bespoedigen. De behandeling op de gipskamer vindt plaats in een multidisciplinaire omgeving. We werken dus veel samen met andere specialisten. Dit zijn orthopedisch chirurgen, traumachirurgen, plastisch chirurgen, vaatchirurgen, neurochirurgen, sportartsen en revalidatie artsen. Daarnaast is de gipskamer intensief betrokken bij langdurige wondbehandeling.

Folder instructies en behandelingen

Been

Arm

Wervelkolom

Instructievideo's

Tape Mediale kniepijn

Tape bij Laterale kniepijn

Tape bij Jumpers knee

Tape bij Patellofemorale klachten

Oefenblok 1: Decline board met een been

Oefenblok 2: Decline board met twee benen

Contact

Voor alle behandelingen op de gipskamer is een verwijzing van een medisch specialist uit het UMC Utrecht nodig. U kunt niet worden verwezen door de huisarts of zelf verzoeken om een behandeling.

We werken uitsluitend op afspraak. Hebt u een verwijzing van een in het UMC Utrecht werkende specialist, of bent u al onder behandeling, dan kunt u ons bellen om een afspraak te maken.

Buiten kantoortijden kunt u bij spoed contact opnemen met de Spoedeisende Hulp via 088 75 666 66.

T. 088 75 580 23 De gipskamer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur.

Route

Onze zorgverleners

Op de gipskamer van het UMC Utrecht werken gipsverbandmeesters. 

Gipsverbandmeesters  zijn verpleegkundigen of fysiotherapeuten die de Landelijke opleiding tot Gipsverbandmeester hebben gevolgd. Hij of zij is een gespecialiseerde beroepsbeoefenaar in het aanleggen (im)mobiliserende applicaties.