Terug

Hematologie (Oncologisch)

Hematologie (Oncologisch)

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met diagnostiek en behandeling van ziekten van beenmerg, lymfeklieren en bloed.

Bezoek aan de polikliniek

In de polikliniek zijn er dagelijks op hetzelfde tijdstip (vanaf 8.30 uur) meerdere spreekuren. Spreekuren met de arts of aanvullende spreekuren met verpleegkundigen. Veel patiënten komen van ver buiten de stad Utrecht vandaan. Voor hen zullen we zoveel mogelijk de afspraak later op de dag plannen. Een afspraak duurt meestal een kwartier. Voor nieuwe patiënten reserveren we meer tijd.

Meestal komt u bij uw vaste polikliniekarts. Het is belangrijk dat u een goede verstandhouding hebt met deze arts. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan om een andere arts.

Eerste bezoek

Het eerste bezoek bestaat uit een gesprek en meestal ook een lichamelijk onderzoek. Zo proberen we een goed beeld te krijgen van uw klachten en lichamelijke conditie. Meestal worden aanvullende onderzoeken ingepland om een beter beeld te krijgen van de ziekte en uw conditie. Hiermee kunnen we een goed behandelplan opstellen.

Vervolgbezoeken

Sommige patiënten komen alleen voor een behandeladvies. Anderen worden kortdurend behandeld op de polikliniek, dagbehandeling en/of op de verpleegafdeling en vervolgens terugverwezen naar de verwijzende huisarts of specialist.

Wachten op de polikliniek

We proberen wachttijden altijd zoveel mogelijk te beperken. Helaas lukt dit niet altijd. Problemen van patiënten zijn niet altijd voorspelbaar en lossen zich niet altijd binnen de geplande tijd op. Het kan daarom voorkomen dat u moet wachten, wij vragen daarvoor uw begrip. De medewerkers van de polikliniek vertellen het u als het spreekuur uitloopt.

U helpt mee de wachttijden kort te houden door op tijd op de polikliniek te zijn. Houdt u rekening met bijvoorbeeld files en de tijd die u nodig hebt om een parkeerplaats te vinden.

In de wachtruimte is het niet toegestaan te roken, alcohol te drinken of mobiel te telefoneren.

Bloedonderzoek

Meestal vragen wij u om ongeveer 30 minuten voor uw afspraak bloed te laten afnemen. Een gedeelte hiervan wordt met spoed onderzocht in het laboratorium, zodat de uitslag tijdens uw afspraak met de arts al bekend is.

De bloedafname vindt plaats op het poliklinisch laboratorium, receptie 25, loket 12. Bij binnenkomst door de hoofdingang, loopt u direct rechtsaf. Aan het einde van de gang gaat u weer rechtsaf en vindt u het laboratorium direct aan uw linkerhand.

Verpleegafdeling

Ziektebeeld

Behandeling

Contact uitklapper, klik om te openen

Wilt u bij telefonisch contact uw afsprakenkaart met patiëntnummer bij de hand houden? Wilt u uw polikliniekarts bereiken? Bel dan de polikliniek. De secretaresse kan u helpen met uw vraag en stemt af met uw polikliniekarts of een andere hematoloog.

Postadres

Universitair Medisch Centrum Utrecht
Afdeling B2 oost
Huispostnummer B02.226
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

088 75 576 55

De afdeling is bereikbaar van08.00 tot 17.00 uur

Route uitklapper, klik om te openen

  • U komt locatie AZU van het UMC Utrecht binnen via de hoofdingang op niveau 1.
  • Volg route B tot het liftplein.
  • Neem de lift naar de tweede verdieping.
  • Als u uit de lift komt, gaat u rechtsaf.

Bekijk hier de routebeschrijving naar het ziekenhuis