Terug

Polikliniek interne geneeskunde

Op de polikliniek interne geneeskunde komen patiënten voor diagnose en behandeling van klachten aan de inwendige organen. Op de poli interne geneeskunde wordt onderzocht of uw klachten of de afwijkingen bij eerder onderzoek, passen bij ziekten van de inwendige organen. Als duidelijk wordt dat er sprake is van een afwijking van een bepaald orgaan (bijvoorbeeld maag, darm, nier of schildklier), verwijzen wij u door naar een spreekuur van een in dat orgaan gespecialiseerde collega.

Naast de reguliere poli interne geneeskunde bestaat er ook de mogelijkheid om op zeer korte termijn op een zogenaamde spoedpoli gezien te worden.

Hebt u vragen?

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek interne geneeskunde, hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. 

Als patiënt van het UMC Utrecht hebt u toegang tot het patiëntenportaal Mijn UMC Utrecht. In het patiëntenportaal kunt u zien welke afspraken er gepland staan in het UMC Utrecht, welke medicijnen u gebruikt en wat uw uitslagen zijn. Ook kunt u in Mijn UMC Utrecht een bericht sturen naar uw zorgverlener via een e-consult. Bekijk hier hoe u kunt inloggen in uw patiëntenportaal.

T 088 75 56306

De afdeling is op werkdagen bereikbaar van 08.00 - 17.00 uur

Route

Tips voor het gesprek

Vrouw kijkt op telefoon

Wat moet u meenemen?

Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

Lees meer
Vrouw leest tijdschrift in de wachtruimte

Een afspraak op de polikliniek voorbereiden

Het is belangrijk dat u uw afspraak op de polikliniek goed voorbereidt.

Lees meer

Tips voor het gesprek op de polikliniek

Met deze aandachtspuntenlijst kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw zorgverlener.

Lees meer

Meer informatie

Verpleegafdeling