Terug

Orthopedie

Zorgaanbod

Patiënten

Welkom bij de afdeling orthopedie. Ons zorgaanbod voor volwassenen bestaat uit gespecialiseerde kennis op het gebied van afwijkingen van de wervelkolom, complexe kniepathologie en heup- en knieprothesiologie (inclusief daarbij behorende revisies). Daarnaast is er aandacht voor traumatologie van het steun- en bewegingsapparaat en orthopedische infecties, en vormen wij een tertiair verwijscentrum voor orthopedische aandoeningen.

Speciale academische aandachtsgebieden waarin de afdeling orthopedie een topreferente functie vervult volgens de criteria van de NFU, zijn:

  • Wervelkolom: (post)trauma, oncologie, deformiteit, degeneratieve en infectieuze afwijkingen. Binnen de Mobility Clinic worden patiënten multidisciplinair en volgens de nieuwste inzichten en technieken behandeld.
  • Kniepathologie: kraakbeenletsel, artrose en ligamentair letsel. Binnen de Mobility Clinic worden patiënten met complexe knieproblemen multidisciplinair en volgens de nieuwste inzichten en technieken behandeld.
  • Heup- en knieprothesiologie: in het bijzonder revisiechirurgie en geïnfecteerde protheses.

Voor de verschillende aandachtsgebieden is onze afdeling erkend als toonaangevend orthopedisch centrum door internationale organisaties zoals AOSpine, IGASS, ICRS en EBJIS.

De afdeling orthopedie is daarnaast ook aangewezen als:

Door de Nederlandse Federatie van Universitaire Ziekenhuizen is de afdeling aangewezen als:

Informatie over ons zorgaanbod binnen de kinderorthopedie, vindt u op de website van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Contactgegevens

UMC Utrecht

Polikliniek Orthopedie

Huispostnummer L 01.629

Postbus 85500

3508 GA Utrecht

T 0800-8099

Oplopende wachttijd kniepatiënten

De afgelopen periode is er een groot aantal verwijzingen naar ons gedaan. Hierdoor loopt de wachttijd voor een eerste polikliniekbezoek op de kniepoli op tot twaalf maanden. Wij realiseren en betreuren het dat deze wachttijd fors is. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij voeren geen kniedistractiebehandelingen meer uit. Ga voor meer informatie hierover naar www.umcutrecht.nl/kniedistractie.

Hoe kunt u verwijzen

Acuut (binnen 24 uur)

Verkorte toegangstijd

Regulier & second opinion

Faxnummer: 088 75 554 93

Belangrijk De afdeling orthopedie van het UMC Utrecht kan voor klachten aan de schouder, elleboog, pols, enkel en voet alleen nog interne verwijzingen accepteren. Mocht de patiënt de afgelopen vijf jaar door ons behandeld zijn voor hetzelfde gewricht, dan kunt u wel verwijzen.

Poliklinieken

Verpleegafdeling

Specialisme