Terug

Algemene en acute neurochirurgie (D3 west)

Op de verpleegafdeling algemene en acute neurochirurgie worden patiënten met neurologische en neurochirurgische problemen geopereerd en behandeld.

Meer informatie over de verpleegafdeling

De afdeling algemene en acute neurochirurgie bestaat uit het secretariaat, de medium care en de verpleegafdeling.

Secretariaat

Iedere week maken we de operatieplanning voor de komende week definitief. Als u op die planningslijst staat, dan krijgt u op donderdag telefonisch bericht over uw geplande opname- en operatiedatum.

Soms komt er een spoedoperatie tussendoor en moeten we uw geplande operatie uitstellen. Wij realiseren ons dat het uitstellen van een operatie extra spanning voor u oplevert. We proberen dit dan ook tot een minimum te beperken.

Medium Care

De medium care van algemene en acute neurochirurgie is gevestigd op afdeling D3 west. Alle patiënten met neurologische en neurochirurgische problemen die medium care zorg nodig hebben, worden hier behandeld.

Verpleegafdeling

De verpleegafdeling van algemene en acute neurochirurgie is op afdeling D3 west gevestigd. Hier worden patiënten behandeld die gepland of met spoed geopereerd moeten worden aan de hersenen, schedel en wervelkolom.

Kamers

De verpleegafdeling bestaat uit vier-, twee- en eenpersoonskamers. Op alle kamers is een toilet, was- en doucheruimte. U beschikt over een kleine hang/leg kast die op slot kan, en een infotainmentsysteem (televisie, telefoon, internet en radio). U kunt alles bedienen vanaf het touchscherm dat bij uw bed hangt. U kunt via het scherm ook een keuze maken voor de warme maaltijd. Ontbijt en lunch worden vanuit een broodbuffetwagen geserveerd.

Identificatie en pijnindicatie

Tijdens opname vragen verpleegkundigen voor uw veiligheid regelmatig naar uw naam en geboortedatum. Ook zal de verpleegkundige u meerdere keren per dag vragen of u pijn hebt. De verpleegkundige vraagt u om uw pijn een cijfer te geven van 0 tot 10, waarbij 0 geen pijn is en 10 de ergst denkbare pijn. Wanneer u pijn hebt kunt u hiervoor medicijnen krijgen.

Voorbereiding operatie wervelkolom

Ondergaat u binnenkort een operatie aan de wervelkolom en wilt u zich voorbereiden? Bekijk dan het filmpje waarin uitgelegd wordt wat u allemaal kunt verwachten.

Operatie aan de wervelkolom

Patiëntervaringen

CQ-index

In mei 2018 hebben ruim 4.400 patiënten hun ervaringen gedeeld over de zorg op de polikliniek en tijdens opname in het UMC Utrecht. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de zogenoemde > Consumer Quality Index (CQ-index) 

Van deze afdeling vulden 96 patiënten de vragenlijst in.

Ervaringen van patiënten van deze verpleegafdeling (2018)

  • Patiënten waarderen de zorg tijdens opname op deze verpleegafdeling met een 8.6
  • Op de vraag 'Zou u dit ziekenhuis aanbevelen bij uw vrienden en familie?' antwoordde 71% van de patiënten van deze afdeling dit beslist wel te doen en 26% zou dit waarschijnlijk wel doen.

"Constante aandacht voor mijn moeder met liefde en toewijding. Ook is erg positief dat je 24 uur van de dag mag bellen hoe het met mijn moeder gaat. Dat is heel fijn en geruststellend."

Bron: Patiëntenenquête op afdeling

Hebt u vragen?

Telefoonnummers

Als u een afspraak wilt wijzigen, geef dit dan tijdig door via het nummer hiernaast. Ook voor vragen vragen aan één van de medewerkers kunt u hier terecht.

D3 west verpleegafdeling: 088 755 79 57
D3 west medium care: 088 755 78 75

Route

  • u komt locatie AZU van het UMC Utrecht binnen via de hoofdingang op niveau 1
  • volg route D tot het liftplein
  • neem de trap of lift naar de derde verdieping
  • uit de lift gaat u linksaf
  • mediumcare D3 west is aan de linkerkant
  • vepleegafdeling D3 oost is aan de rechterkant

Bekijk hier uw route op de virtuele plattegrond. 

 

Kaartje sturen?

Wilt u een kaartje sturen? 

Gebruik dan het volgende adres:

Universitair Medisch Centrum, verpleegafdeling algemene en acute neurochirurgie (D3 west en oost)
t.a.v. mevrouw/dhr. ...
Afdeling D3 west of oost, kamer ...
Huispostnummer D03 .242
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Bezoekersinformatie

Bezoektijd

Op verpleegafdeling algemene en acute neurochirurgie kunt u dagelijks bezoek ontvangen van 09.00 tot en met 21.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 uur is een rustmoment.

Aantal bezoekers

Om de rust voor u en andere patiënten te garanderen, mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd bij u aanwezig zijn. Ontvangt u meer bezoekers? Laat ze elkaar dan afwisselen en tussentijds even wachten. Als wij zien dat u rust nodig hebt, adviseren wij uw bezoek om in een wachtruimte op de afdeling of centrale hal te wachten.

Onze zorgverleners

Op de verpleegafdeling algemene en acute neurochirurgie werken wij in een multidisciplinair team. Wij zorgen in dit team voor zorg op maat. De zorglijn wordt aangestuurd door een medisch hoofd en een zorglijncoördinator:

> Dr. G.J. Amelink, medisch hoofd
> Mw. H.J. Leusink, zorglijncoördinator

Opnameprocedure

Opnameplanning

Iedere week maken we de operatieplanning voor de komende week definitief. Als u op die planningslijst staat, dan krijgt u op donderdag telefonisch bericht over uw geplande opname- en operatiedatum.

Soms komt er een spoedoperatie tussendoor en moeten we uw geplande operatie uitstellen. Wij realiseren ons dat het uitstellen van een operatie extra spanning voor u oplevert. We proberen dit dan ook tot een minimum te beperken.

Voorbereiding op periode na opname

Vóór de opname is vaak al bekend of u na uw ontslag thuis nog extra hulp nodig hebt. Wij raden u aan dit ruim voor de opnamedatum te regelen. Hebt u bijvoorbeeld gezinszorg of wijkverpleging nodig?

Neem dan contact op met een instelling voor thuiszorg in uw eigen woonplaats. U kunt hierover ook altijd met uw huisarts overleggen.

Melden centrale opname

Op de dag van opname meldt u zich bij de centrale opname, vlakbij de hoofdingang. Uw persoons- en verzekeringsgegevens worden gecontroleerd en eventuele wijzigingen kunt u hier doorgeven. Na de inschrijving wordt u door vrijwilligers begeleid naar afdeling D3.

Ontvangst op de afdeling

De verpleegkundige ontvangt u op de verpleegafdeling. Zij zal u de kamer laten zien waar u komt te liggen. De verpleegkundige zal het opnamegesprek met u voeren. In het opnamegesprek vraagt zij onder andere naar uw thuissituatie, allergieën en dieet. Ook noteert zij de contactgegevens van uw eerste contactpersoon. Alleen aan deze contactpersoon geven wij informatie over uw gezondheidstoestand. Dit is om uw privacy te waarborgen. Op de opnamedag hebt u ook een gesprek met een zaalarts en een co-assistent, die u ook lichamelijk onderzoeken.

Verder krijgt u informatie over het verloop van de dag en een identiteitsbandje om uw pols.

Vrouw kijkt op telefoon

Wat moet u meenemen?

Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

Lees meer

Tips voor het gesprek

Veel mensen vinden het prettig als ze het gesprek met hun zorgverlener kunnen voorbereiden. Deze tips kunnen u daarbij helpen.

Lees meer

Ziektebeelden

Behandelingen

Polikliniek