Terug

Cerebrovasculaire ziekten (C3 west)

Op de verpleegafdeling van cerebrovasculaire ziekten worden patiënten opgenomen met aandoeningen aan de bloedvaten in en naar de hersenen.

Meer informatie over de verpleegafdeling

Verpleegafdeling

De verpleegafdeling cerebrovasculaire ziekten bevindt zich op afdeling C3 west. Op de verpleegafdeling worden patiënten opgenomen voor diagnostiek en behandeling van de volgende aandoeningen:

Medium-care-afdeling

De verpleegafdeling heeft een eigen medium-care-afdeling, waar patiënten 24 uur per dag bewaakt worden. De medium care heeft zeven bedden. Daarnaast heeft de verpleegafdeling vier-, twee- en eenpersoonskamers. Op alle kamers is een toilet, was- en doucheruimte. Verder is er een afsluitbare kast voor iedere patiënt. Ook is er gratis TV, internet en telefoon beschikbaar.
 

contact & intern adres

Telefoonnummers

Als u een afspraak wilt wijzigen, geef dit dan tijdig door via het nummer hiernaast. Ook voor vragen vragen aan één van de medewerkers kunt u hier terecht.

Verpleegafdeling: 088 75 579 44
Medium care: 088 75 579 46

Wilt u een kaartje sturen?

Gebruik dan het volgende adres:
 Universitair Medisch Centrum, Verpleegafdeling cerebrovasculaire ziekten (c3 west)
t.a.v. mevrouw/dhr. ...
Afdeling C3 west (huispostnummer C03.327), kamer ...
Postbus 85500
3508 GA Utrecht
 

Routebeschrijving

 • u komt locatie AZU van het UMC Utrecht binnen via de hoofdingang op niveau 1
 • volg route C tot het liftplein
 • neem de lift naar de derde verdieping
 • uit de lift gaat u linksaf
 • verpleegafdeling C3 west is aan de linkerkant
 • medium care vindt u aan het einde van de gang rechts
Bekijk hier de route op de virtuele plattegrond.
 

Informatie voor bezoekers

Op de verpleegafdeling cerebrovasculaire ziekten kunt u dagelijks bezoek ontvangen:

Verpleegafdeling

Maandag tot en met zondag van 09.00 tot 21.00 uur.

Van 13.00 tot 14.00 uur is er een rustmoment.

Medium care

Maandag tot en met zondag van 09.00- 21.00 uur.

Van 13.00 tot 14.00 uur is er een rustmoment.

Aantal bezoekers

Om de rust voor u en andere patiënten te garanderen, mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd bij u aanwezig zijn. Ontvangt u meer bezoekers? Laat ze elkaar dan afwisselen en tussentijds even wachten. Als wij zien dat u rust nodig hebt, adviseren wij uw bezoek om in een wachtruimte op de afdeling of centrale hal te wachten.

 • Opnameplanning

  Wij stellen de dag en het tijdstip van de opname zoveel mogelijk in overleg met u vast. Kort voor de opname krijgt u definitief bericht. Het kan gebeuren dat door overmacht een geplande opname niet kan doorgaan. Wij laten u dit dan zo snel mogelijk weten en maken vervolgens een nieuwe afspraak.

  Neem contact op met de verpleegafdeling als:

  • u de dag vóór opname ziek bent of koorts hebt
  • u het afgelopen jaar in een buitenlands ziekenhuis opgenomen en behandeld bent geweest

  Wat moet u meenemen?

  Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

  Tips voor het gesprek

  Veel mensen vinden het prettig als ze het gesprek met hun zorgverlener kunnen voorbereiden. Deze tips kunnen u daarbij helpen.

 • Melden bij de Centrale opname

  Op de dag van opname meldt u zich bij de centrale opname, vlakbij de hoofdingang. Uw persoons- en verzekeringsgegevens worden gecontroleerd en eventuele wijzigingen kunt u hier doorgeven. Na de inschrijving mag u door lopen naar de afdeling D3.

 • Ontvangst op de afdeling

  De verpleegkundige ontvangt u op de verpleegafdeling. Zij zal u de kamer laten zien waar u komt te liggen. De verpleegkundige zal het opnamegesprek met u voeren. In het opnamegesprek vraagt zij onder andere naar uw thuissituatie, allergieën en dieet.  Ook noteert zij de contactgegevens van uw eerste contactpersoon.

  Alleen aan deze contactpersoon geven wij informatie over uw gezondheidstoestand. Dit is om uw privacy te waarborgen. Op de opnamedag hebt u ook een gesprek met een zaalarts en een co-assistent, die u ook lichamelijk onderzoeken.

  Verder krijgt u informatie over het verloop van de dag en een identiteitsbandje om uw pols.

 • Met spoed opgenomen

  Het kan ook zijn dat u met spoed opgenomen bent. Dan het is van belang dat u of uw naasten zo snel mogelijk uw gegevens bij elkaar hebben. Zaken die nodig zijn:

  • geldige verzekeringspas
  • legitimatiebewijs
  • naam van uw huisarts
  • naam van uw apotheek
    

Behandelteam

Op de verpleegafdeling cerebrovasculaire ziekten werken wij in een multidisciplinair team. De zorglijn wordt aangestuurd door een medisch hoofd en een zorglijncoördinator:

> Prof. dr. L.J. Kappelle, medisch hoofd
> Mw. M. Pellen, zorglijncoördinator

Uitstekende zorg

Ons team zorgt ervoor dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk is. Bij vragen kunt u altijd terecht bij een van de verpleegkundigen. We werken nauw samen met de revalidatiearts, ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeut, diëtist en geestelijke verzorging. Ook met andere specialisten zoals de vaatchirurg en internist werken we nauw samen.

 

Patiëntervaringen

CQ-index

In mei 2016 hebben ruim 4.000 patiënten hun ervaringen gedeeld over de zorg op de polikliniek en tijdens opname in het UMC Utrecht. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de zogenoemde > Consumer Quality Index (CQ-index).

Van deze afdeling vulden 12 patiënten de vragenlijst in.

Ervaringen van patiënten van deze verpleefafdeling (2016)

 • Patiënten waarderen de zorg op deze afdeling met een 8.0
 • Op de vraag 'Zou u deze afdeling aanbevelen bij uw vrienden en familie?' antwoordde 50% van de patiënten van deze afdeling dit beslist wel te doen en 42% zou dit waarschijnlijk wel doen.