Terug

Functionele neurochirurgie en epilepsie (C3 oost)

Op de verpleegafdeling functionele neurochirurgie en epilepsie (C3 oost) komen patiënten die een behandeling voor epilepsie zullen ondergaan. Voor de patiëntenzorg is een multidisciplinair team verantwoordelijk. We werken nauw samen met de revalidatiearts, ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeut en geestelijke verzorging.

Meer informatie over de verpleegafdeling

Kamers

De verpleegafdeling bestaat uit vier-, twee- en eenpersoonskamers. Op alle kamers is een toilet, was- en doucheruimte. U beschikt over een kleine hang/leg kast die op slot kan, en een infotainmentsysteem (televisie, telefoon, internet en radio).
 

 

 

U kunt via het scherm ook een keuze maken voor de warme maaltijd. Ontbijt en lunch worden vanuit een broodbuffetwagen geserveerd.

contact & intern adres

Telefoonnummer

Als u een afspraak wilt wijzigen, geef dit dan tijdig door via telefoonnummer

088 75 56832 of 088 75 56833.

Ook voor vragen vragen aan één van de medewerkers kunt u hier terecht.

Wilt u een kaartje sturen?

Gebruik dan het volgende adres:

Verpleegafdeling C3 oost
t.a.v. mevrouw/dhr. ...
Afdeling C3 oost, kamer ...
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Routebeschrijving

Vanaf de hoofdingang loopt u rechtdoor. Aan het einde bij de splitsing gaat u rechtdoor richting C-vleugel. U gaat met de lift naar de derde verdieping. Uit de lift gaat u linksaf. U vindt de verpleegafdeling C3 Oost functionele neurochirurgie en epilepsie aan uw rechterhand.

Bekijk hier uw route op de virtuele plattegrond.

Informatie voor bezoekers

Bezoektijd

Op verpleegafdeling functionele neurochirurgie en epilepsie kunt u dagelijks bezoek ontvangen van 09.00 tot en met 21.00 uur. Van 13.00 tot en 14.00 uur is een rustmoment.

Aantal bezoekers

Om de rust voor u en andere patiënten te garanderen, mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd bij u aanwezig zijn. Ontvangt u meer bezoekers? Laat ze elkaar dan afwisselen en tussentijds even wachten. Als wij zien dat u rust nodig hebt, adviseren wij uw bezoek om in een wachtruimte op de afdeling of centrale hal te wachten.

 • Opnameplanning

  Wij stellen de dag en het tijdstip van de opname zoveel mogelijk in overleg met u vast. Kort voor de opname krijgt u definitief bericht. Het kan gebeuren dat door overmacht een geplande opname niet kan doorgaan. Wij laten u dit dan zo snel mogelijk weten en maken vervolgens een nieuwe afspraak.

  Neem contact op met de verpleegafdeling als:

  • u de dag vóór opname ziek bent of koorts hebt
  • u het afgelopen jaar in een buitenlands ziekenhuis opgenomen en behandeld bent geweest

  Tips voor het gesprek

  Veel mensen vinden het prettig als ze het gesprek met hun zorgverlener kunnen voorbereiden. Deze tips kunnen u daarbij helpen.

  Wat moet u meenemen?

  Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

 • Melden centrale opname

  Op de dag van opname meldt u zich bij de centrale opname, vlakbij de hoofdingang. Uw persoons- en verzekeringsgegevens worden gecontroleerd en eventuele wijzigingen kunt u hier doorgeven. Na de inschrijving mag u door lopen naar de afdeling C3.

 • Ontvangst op de afdeling

  De verpleegkundige ontvangt u op de verpleegafdeling. Zij zal u de kamer laten zien waar u komt te liggen. De verpleegkundige zal het opnamegesprek met u voeren. In het opnamegesprek vraagt zij onder andere naar uw thuissituatie, allergieën en dieet. Ook noteert zij de contactgegevens van uw eerste contactpersoon.

  Alleen aan deze contactpersoon geven wij informatie over uw gezondheidstoestand. Dit is om uw privacy te waarborgen. Op de opnamedag hebt u ook een gesprek met een zaalarts en een co-assistent, die u ook lichamelijk onderzoeken.

  Verder krijgt u informatie over het verloop van de dag en een identiteitsbandje om uw pols.

 • Preoperatieve screening

  Staat u op de wachtlijst voor een operatieve ingreep, dan doen we enkele weken voor de opname een poliklinische preoperatieve screening met u. Deze screening bestaat uit:

  • een vragenlijst invullen
  • een gesprek met de anesthesist
  • bloedonderzoek
  • zo nodig een hartfilmpje
 • Periode na de opname

  Vóór de opname is vaak al bekend of u na uw ontslag thuis nog extra hulp nodig hebt. Wij raden u aan dit ruim voor de opnamedatum te regelen. Hebt u bijvoorbeeld gezinszorg of wijkverpleging nodig?

  Neem dan contact op met een instelling voor thuiszorg in uw eigen woonplaats. U kunt hierover ook altijd met uw huisarts overleggen.

Behandelteam

Patiëntervaringen

CQ-index

In mei 2014 hebben ruim 3.700 patiënten hun ervaringen gedeeld over de zorg op de polikliniek en tijdens opname in het UMC Utrecht. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de zogenoemde > Consumer Quality Index (CQ-index) 

Van deze afdeling vulden 59 patiënten de vragenlijst in.

Ervaringen van patiënten van deze verpleegafdeling (2014)

 • Patiënten waarderen de zorg tijdens opname op deze verpleegafdeling met een 8.6
 • Op de vraag 'Zou u dit ziekenhuis aanbevelen bij uw vrienden en familie?' antwoordde 73% van de patiënten van deze afdeling dit beslist wel te doen en 24% zou dit waarschijnlijk wel doen.