Terug

Interne geneeskunde (C2 west)

De afdeling interne geneeskunde is een verpleegafdeling voor patiënten met infectieziekten, vaataandoeningen, algemeen interne ziektebeelden of aandoeningen aan het hormoonstelsel zoals diabetes. Diagnostiek en behandeling staan hierbij voorop.

Dagbehandeling

De afdeling interne geneeskunde heeft ook een afdeling dagbehandeling op C2. Hier komen patiënten voor een korte behandeling of test.

Hebt u vragen?

Hebt u vragen? Neemt u dan contact op met de verpleegafdeling.

T 088 75 562 24

Route

Kaartje sturen?

UMC Utrecht,
t.a.v. mevrouw/dhr. ...
Afdeling C2 west, kamer ...
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Bezoekersinformatie

Patiënten mogen iedere dag 2 bezoekers ontvangen, tussen 11.00 en 21.00 uur. 

Onze zorgverleners

Op de verpleegafdeling zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals medisch specialisten, artsen in opleiding tot specialist (aios, zaalarts), coassistenten, (senior)verpleegkundigen, secretaresses, unithoofden, een mentor-coach, voedingsassistenten, afdelingsassistenten en een schoonmaakteam.

De afdeling biedt een multidisciplinair zorgaanbod, welke is afgestemd op de behoeften en problemen van de patiënt. Zo zijn er aan de afdeling diëtisten, verpleegkundig specialisten (endocrinologie en infectieziekten) verbonden, maar ook diabetesverpleegkundigen, een fysiotherapeut en een humanistisch raadsman.

Naast verpleegkundigen werken er ook senior- en studentverpleegkundigen op de verpleegafdeling. Seniorverpleegkundigen hebben naast het verlenen van zorg ook taken op het gebied van coördineren, coachen en kwaliteitsverbetering. Studentverpleegkundigen verlenen alleen de zorg waarvoor zij bevoegd zijn en krijgen daarbij begeleiding.

Opnameprocedure

Vrouw kijkt op telefoon

Wat moet u meenemen?

Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

Lees meer

Ziekenhuismedewerkers

De behandeling en verzorging in ons ziekenhuis gebeurt in teamverband: meerdere artsen en verpleegkundigen zijn bij uw behandeling betrokken.

Lees meer

Een ziekenhuisopname voorbereiden

Het is belangrijk dat u uw opname in het ziekenhuis goed voorbereidt. Leest u daarom de informatie bij ‘Vóór de opname’ en ‘De opnamedag’.

Lees meer