Terug

IVF-behandelcentrum

Hebt u een kinderwens en lukt het niet om zwanger te worden? Voor advies en behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen kunt u terecht bij het IVF-behandelcentrum.

Contact

Bent u onder behandeling bij het IVF-behandelcentrum en hebt u vragen? Neem dan contact met ons op tijdens het telefonisch spreekuur.

Bij vragen over uw IVF/ICSI of inseminatiebehandeling belt u:
088 755 64 53  op werkdagen van 8.30 tot 10.30 uur

Bij ovulatie-inductiebehandeling belt u:
088 755 75 54 op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur

Voor het inplannen van een vruchtbaarheidsbehandeling belt u:
088 755 75 25 op werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur

Spoed

Bent u bij ons onder behandeling (IVF/ICSI, KID of PGD) en hebt u met spoed hulp nodig? Neem dan contact op het UMC Utrecht via:
088 75 555 55.

  • Vraag naar sein 71608 (verpleegkundige).
  • Na 17.00 uur:  vraag naar de dienstdoende assistent Gynaecologie.
  • In het weekend: vraag naar sein 71608. Is de verpleegkundige niet aanwezig? Vraag naar de dienstdoende assistent Gynaecologie.

Route

  • U komt locatie AZU van het UMC Utrecht binnen via de hoofdingang op niveau 1;
  • Volg route C tot liftplein;
  • Neem de trap of lift naar de vijfde verdieping;
  • Uit de lift linksaf;
  • Het IVF behandelcentrum heeft receptienummer 38. 

Uitgebreide informatie

Coronavirus (COVID-19)

Vanwege toenemend uitval van medewerkers door ziekte en quarantaineverplichting zien wij ons genoodzaakt de fertiliteitszorg met 30% af te schalen. Hierdoor kan het zijn dat er een wachttijd voor uw vervolgbehandeling ontstaat. Alle reeds geplande behandelingen kunnen gewoon doorgaan.  

05-01-2021
Er is tot op dit moment geen sprake van het stopzetten van de fertiliteitszorg.  

Er moet nog steeds rekening gehouden worden met de veiligheidsmaatregelen die het UMC Utrecht treft om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, en verdere verspreiding: wij verzoeken u dan ook alleen naar alle afspraken te komen.

Graag wijzen wij u op de aangepaste informatie van de afdeling voortplantingsgeneeskunde over wat het coronavirus voor uw zwangerschapswens of vruchtbaarheidsbehandeling betekent

Klik hier voor de belangrijke informatie voor uw afspraak in het UMC Utrecht en de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19). 

Wij realiseren ons dat deze situatie onzekerheid met zich mee kan brengen. Wij verzoeken u echter vriendelijk om niet te bellen met vragen. U kunt gebruik maken van het patiëntenportaal om uw vraag te stellen.

Zodra wij nieuws hebben publiceren wij dit weer op deze website.

12-01-2021
Vaccinatie tegen COVID-19

Op basis van het werkingsmechanisme van de Covid-19 vaccins bestaat er geen reden om aan te nemen dat deze vaccins schadelijk zouden zijn bij gebruik in of voorafgaand aan een zwangerschap. De Nederlands beroepsvereniging van gynaecologen (NVOG) ziet vooralsnog geen bezwaar tegen vaccinatie van mannen en vrouwen in de periode voorafgaand aan een vruchtbaarheidsbehandeling. Omdat het hier een nieuw type vaccin betreft moeten toekomstige studies de veiligheid echter nog definitief bevestigen. 

Mocht u besluiten om u voorafgaand aan uw fertiliteitsbehandeling te willen laten vaccineren dan valt het te overwegen om voor alle zekerheid de behandeling pas een aantal dagen na de tweede vaccinatieprik te starten.

Bovenstaand standpunt geldt vooralsnog alleen voor het Pfizer-BioNtech mRNA- en het het Moderna mRNA-vaccin.

Bezoekersinformatie

U vindt op onderstaande pagina informatie over onze maatregelen tegen het coronavirus. De informatie helpt u goed voor te bereiden op uw bezoek aan het UMC Utrecht.