Terug

Neuro-oncologie (D3 oost)

Op de verpleegafdeling neuro-oncologie (D3 oost) komen patiënten voor het verwijderen van een tumor uit de hersenen of het ruggenmerg en patiënten met achteruitgang bij een hersentumor. Voor de patiëntenzorg is een multidisciplinair team verantwoordelijk. We werken nauw samen met de revalidatiearts, ergotherapeut, logopedist, fysiotherapeut en geestelijke verzorging.

Hebt u vragen?

Als u een afspraak wilt wijzigen, geef dit dan tijdig door.

Ook voor vragen vragen aan één van de medewerkers kunt u hier terecht.

T 088 - 75 579 56

Route

Vanaf de hoofdingang loopt u rechtdoor. Aan het einde bij de splitsing gaat u linksaf richting de D-vleugel. U gaat met de lift naar de derde verdieping. Uit de lift gaat u linksaf. U vindt de verpleegafdeling neuro-oncologie aan uw rechterhand.

Bekijk hier uw route op de virtuele plattegrond.

Bezoekersinformatie

De verpleegafdeling bestaat uit vier-, twee- en eenpersoonskamers. Op alle kamers is een toilet, was- en doucheruimte. U beschikt over een kleine hang/leg kast die op slot kan, en een infotainmentsysteem (televisie, telefoon, internet en radio). U kunt via het scherm ook een keuze maken voor de warme maaltijd. Ontbijt en lunch worden vanuit een broodbuffetwagen geserveerd.

Bezoektijd

Op verpleegafdeling neuro-oncologie kunt u dagelijks bezoek ontvangen van 09.00 tot en met 21.00 uur. Van 13.00 tot en 14.00 uur is een rustmoment.

Aantal bezoekers

Om de rust voor u en andere patiënten te garanderen, mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd bij u aanwezig zijn. Ontvangt u meer bezoekers? Laat ze elkaar dan afwisselen en tussentijds even wachten. Als wij zien dat u rust nodig hebt, adviseren wij uw bezoek om in een wachtruimte op de afdeling of centrale hal te wachten.

Operatieplanning

Iedere week maken we de operatieplanning voor de komende week definitief. Als u op die planningslijst staat, dan krijgt u op donderdag telefonisch bericht over uw geplande opname- en operatiedatum.

Soms komt er een spoedoperatie tussendoor en moeten we uw geplande operatie uitstellen. Wij realiseren ons dat het uitstellen van een operatie extra spanning voor u oplevert. We proberen dit dan ook tot een minimum te beperken. Wij laten u dit dan zo snel mogelijk weten en maken vervolgens een nieuwe afspraak.

Neem contact op met de verpleegafdeling als:

  • u de dag vóór opname ziek bent of koorts hebt
  • u het afgelopen jaar in een buitenlands ziekenhuis opgenomen en behandeld bent geweest


Opnameprocedure

Ontvangst op de afdeling

Op de dag van opname meldt u zich op de verpleegafdeling D3 oost. De verpleegkundige ontvangt u op de verpleegafdeling. Zij zal u de kamer laten zien waar u komt te liggen. De verpleegkundige zal het opnamegesprek met u voeren. In het opnamegesprek vraagt zij onder andere naar uw thuissituatie, allergieën en dieet. Ook noteert zij de contactgegevens van uw eerste contactpersoon.
Alleen aan deze contactpersoon geven wij informatie over uw gezondheidstoestand. Dit is om uw privacy te waarborgen. Op de opnamedag hebt u ook een gesprek met een zaalarts en een co-assistent, die u ook lichamelijk onderzoeken. Verder krijgt u informatie over het verloop van de dag en een identiteitsbandje om uw pols.

Preoperatieve screening

Staat u op de wachtlijst voor een operatieve ingreep, dan doen we enkele weken voor de opname een poliklinische preoperatieve screening met u. Deze screening bestaat uit: 

  • een vragenlijst invullen 
  • een gesprek met de anesthesist 
  • bloedonderzoek 
  • zo nodig een hartfilmpje 


Ziektebeelden


Poliklinieken 


Behandeling 


Patiëntervaringen

CQ-index

In mei 2016 hebben ruim 4.000 patiënten hun ervaringen gedeeld over de zorg op de polikliniek en tijdens opname in het UMC Utrecht. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de zogenoemde > Consumer Quality Index (CQ-index) 

Van deze afdeling vulden 46 patiënten de vragenlijst in.

Ervaringen van patiënten van deze verpleegafdeling (2016)

  • Patiënten waarderen de zorg tijdens opname op deze verpleegafdeling met een 8.0
  • Op de vraag 'Zou u dit ziekenhuis aanbevelen bij uw vrienden en familie?' antwoordde 50% van de patiënten van deze afdeling dit beslist wel te doen en 44% zou dit waarschijnlijk wel doen.