Terug

NGM282 studie
(NGM282 studie)

Vorige

NGM282 studie
(NGM282 studie)

Onderzoek naar nieuw geneesmiddel NGM 282 voor patiënten met primaire scleroserende cholangitis (PSC).

Meer informatie over het onderzoek

Er worden patiënten met PSC gezocht voor een nieuw fase II-onderzoek met het geneesmiddel NGM282. PSC is een chronische aandoening waardoor de galwegen langzaam beschadigd raken. Daardoor kan de gal zich gaan ophopen en kan de lever beschadigd raken. NGM282 is een stof die zo is ontworpen dat het de gunstige werking van het lichaamseigen hormoon FGF-19 nabootst. Dit hormoon reguleert de aanmaak van galzuur.

Dit klinisch-wetenschappelijk onderzoek is bedoeld om de werkzaamheid en veiligheid te onderzoeken van NGM282 als mogelijke optie voor de behandeling van PSC.

Deelnemen aan het onderzoek?

Er worden patiënten met PSC (primaire scleroserende cholangitis) gezocht.

Het onderzoek zal in totaal maximaal 22 weken duren en in die periode hebt u in totaal 8 keer een afspraak in het UMC Utrecht. Het onderzoek zal bestaan uit een behandeling van 12 weken met NGM282 of placebo, en een 4 weken durende follow-up-periode voor de nacontrole.

Onderzoekers

Aanmelden

Wilt u, of uw patiënt zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar mdlresearch@umcutrecht.nl 

Contact en vragen

Voor vragen over het onderzoek, kunt u contact opnemen met mevr. Janneke van den Brink (onderzoeksverpleegkundige) via j.vandenbrink@umcutrecht.nl of via het telefoonnummer.