Vorige

OMO-1
(OMO-1)

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en verdraagzaam het nieuwe onderzoeksmiddel OMO-1 is, als het aan patiënten met een plaatselijk gevorderde, niet door een operatie te verwijderen kankergezwel en/of uitzaaiingen wordt gegeven. OMO-1 is onderzocht in een studie met gezonde vrijwilligers.

Informatie over de OMO-1 studie

Officiële titel van het onderzoek

OMO1.01.02 - Een modulair onderzoek naar de veiligheid en verdraagbaarheid van OMO-1, voor het eerst bij patiënten, in verschillende takken en met meerdere delen, afzonderlijk en in combinatie met antikankerbehandelingen, bij patiënten met lokaal geavanceerde, inoperabele of metastatische, solide kwaadaardige tumoren.

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en verdraagzaam het nieuwe onderzoeksmiddel OMO-1 is, als het aan patiënten met een plaatselijk gevorderde, niet door een operatie te verwijderen kankergezwel en/of uitzaaiingen wordt gegeven.

Het is een onderzoeksmiddel dat de activiteit van een eiwit stopzet dat groei van het kankergezwel veroorzaakt en mogelijk aanwezig is in uw kankergezwel. OMO-1 is onderzocht in een studie met gezonde vrijwilligers. 

Opzet van de studie

Voor dit onderzoek zijn minimaal 80 patiënten in 18 studiecentra  uit verschillende Europese landen nodig. In Nederland zullen naar verwachting 15 patiënten meedoen.
 
U kunt meedoen als u een plaatselijk gevorderde, niet door een operatie te verwijderen kankergezwel en/of uitzaaiingen heeft, waarvan al vastgesteld is dat het een specifiek genetisch kenmerk heeft (MET gemuteerd of MET versterkt). De studie wordt uitgevoerdl door de afdeling oncologie, met als hoofdonderzoeker Dr. F.Y.F.L. de Vos.
 
De arts beoordeelt aan de hand van de medische gegevens of iemand ook daadwerkelijk kan deelnemen aan dit onderzoek.
 

Wat houdt deelnemen aan het onderzoek in?

Als u besluit mee te doen, krijgt u altijd het onderzoeksmiddel. Dit kan ook tezamen met een ander geneesmiddel zijn. U wordt tijdens het onderzoek regelmatig onderzocht en u moet vragenlijsten invullen over hoe u zich voelt.
 
Als u mee mag doen, is het nodig dat u mogelijk 9 keer naar het ziekenhuis komt.
 
Het onderzoeksmiddel, OMO-1, kan nadelige effecten geven. Het onderzoeksmiddel kan ook bijwerkingen hebben die nog onbekend zijn. Bijwerkingen worden door de onderzoeksarts behandeld met behulp van gewone medische zorg (zoals bijvoorbeeld gebruikelijke pijnbestrijding en antibiotica).

Vergoeding

De studiemedicatie, extra testen en behandeling voor het onderzoek kosten u niets. U wordt niet betaald voor het meedoen aan dit onderzoek. Wel krijgt u een vergoeding voor uw parkeer- en andere reiskosten.

Meer informatie

Met vragen over het onderzoek of uw rechten en plichten als een patiënt, kunt u te allen tijde contact opnemen met de onderzoeksarts, of met een andere onderzoeksarts of onderzoeksverpleegkundige.Tel.nr.: 088-7551761 (poli Medische Oncologie)
 

Deze pagina is het laatst bewerkt op 5 april 2018