Terug

PERFECT studie
(PERFECT studie)

Vorige

PERFECT studie
(PERFECT studie)

In de PERFECT studie onderzoeken we de effecten van een 12-weken durend beweegprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut, bij patiënten die met curatieve intentie geopereerd zijn voor slokdarmkanker.

Meer informatie over de PERFECT-studie

De officiële titel en logo van het onderzoek

Physical ExeRcise Following Esophageal Cancer Treatment (PERFECT) Study

 

Doelgroep

Het onderzoek wordt gedaan onder patiënten die met curatieve intentie geopereerd zijn voor slokdarmkanker.

Doel van het onderzoek

In de PERFECT studie onderzoeken we de effecten van een 12-weken durend beweegprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut. Onze primaire uitkomst is gezondheidgerelateerde kwaliteit van leven.

Bij diverse andere kankertypen is al wel onderzoek gedaan naar beweeginterventies, maar niet eerder specifiek bij slokdarmkankerpatiënten. We hopen dat de studie meer inzicht geeft in de bijdrage die een beweegprogramma kan leveren aan het herstel van patiënten.

Soort studie

Het is een gerandomiseerde studie; de helft van de patiënten wordt geloot in de beweeggroep, de andere helft krijgt de gebruikelijk zorg (zonder beweeginterventie).

PERFECT is een multicenter studie, die gecoördineerd wordt vanuit het UMC Utrecht.

Financiering van de studie

De studie is gesubsidieerd door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, de Nederlandse afdeling van WCRF (World Cancer Research Fund).

Deelnemen aan het onderzoek?

Het onderzoek wordt gedaan onder patiënten die met een curatieve intentie worden geopereerd voor slokdarmkanker. Vanaf januari 2015 kunnen patiënten opgenomen worden in de studie. Als u in aanmerking komt voor deelname aan de studie zal uw arts dat met u bespreken. Het spreekt vanzelf dat u niet verplicht bent tot deelname.

Onderzoekers

  • Dr. Anne May
  • Prof. Dr. Petra Peeters
  • Prof. Dr. Peter Siersema
  • Prof. Dr. Richard van Hilligersberg
  • Drs. Jonna van Vulpen
  • Drs. Anouk Hiensch

Aanmelden

Aanmelding is niet nodig. U wordt vanzelf uitgenodigd tot deelname als u in aanmerking komt.

Patiënten in andere ziekenhuizen kunnen met de arts inhun eigen ziekenhuis bespreken of zij in aanmerking komen voor deelname aan de PERFECT studie.

Vragen?

Met vragen kunt u terecht bij drs. Anouk Hiensch