Terug

Drs. N. Duru

Arts in opleiding tot reumatoloog

Aandachtsgebieden

Echografie van het bewegingsapparaat (Reus certificaat oktober 2010)

Wetenschappelijk onderzoek

Beschrijving Onderzoek:
Momentaan werkzaam voor de EULAR task force (European League Against Rheumatism) arts- en patientgerichte evidence gebaseerde aanbevelingen uit te werken voor patiënten die glucocorticoïden in middelmatige en hoge doseringen gebruiken i.v.m. reumatologische auto-immuunziekten.

Biografie

Geboortedatum: 12/10/1975
Geboorteplaats: Mainz
Studie: Geneeskunde aan de Johannes Gutenberg-Universiteit, te Mainz in Duitsland
Datum afstuderen: Oktober 2002
Datum promotie: 19 juli 2005
Titel proefschrift: Morphologische Manifestation einer Klinisch Latenten Bakteriellen Arthritis bei Kindern und Jugendlichen.
Korte biografie:
Aansluitend aan haar studie geneeskunde (november 2002) in Mainz te Duitsland begon Drs. N. Duru met de opleiding tot internist in het Katholisches Klinikum St.Hildegardis Krankenhaus, academisch ziekenhuis van de Johannes Gutenberg- Universiteit te Mainz. Ze werkte grootendeels op de gastro-enterologische afdeling. Dit kwam vooral vanwege haar interesse in auto-immuunziekten; zodoende behandelde zij o.a. patiënten met de Ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa en auto-immuunhepatitis. In deze tijd was zij bezig met het afronden van haar promotieonderzoek (WHO-Centre reuma-pathologie in Mainz onder leiding van prof. Fassbender). Het onderzoek op het gebied reuma-pathologie heeft eraan bijgedragen om zich te willen specialiseren in reumatologische auto-immunziekten. Na het bekwaam maken van de Nederlandse taal is zij in 2005 geëmigreerd naar Nederland en is oktober t/m november als ANIOS werkzaam geweest op de afdeling reumatologie in het UMC Utrecht.

 

Vanaf januari 2006 tot augustus 2008 was zij bezig met de vooropleiding interne geneeskunde in het Meander Medisch centrum te Amersfoort en deels in het UMC Utrecht. In november 2008 is zij gestart met de hoofdopleiding reumatologie in het UMC Utrecht. Dit zal beëindigd zijn in juli 2012.

Naast klinische en poliklinische patiëntenzorg onderwijst zij studenten en co-assistenten. Zij heeft diverse werkgroepen begleid van het blok “Infectie en Afweer”, “artrose” en “onderzoek van het bewegingsapparaat”.

Mede gezien haar multiculturele achtergrond en het feit dat ze in verschillende landen heeft gewoond, vindt zij communicatie een uitermate belangrijke aspect in de arts-patiënt relatie. Alléén een patiënt die zijn ziekte en zijn therapie begrijpt, kan een compliante patiënt zijn. Zodoende heeft zij met collega`s in Duitsland met veel plezier en enthousiasme voorlichtingsbijenkomsten voor de Duits-Turkse diabetes mellitus-vereniging georganiseerd.