Terug

Dr. S.P.M. (Sibyl) Geelen

kinderinfectioloog, -immunoloog, coöordinator hiv-team

Biografie

Dr Sibyl Geelen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht.
Aansluitend volgde zij de opleiding tot kinderarts in het Wilhelmina kinderziekenhuis, en specialiseerde zich in het vakgebied kinderinfectieziekten/immunologie.

Zij promoveerde in 1993 op onderzoek naar pneumokokken, bacteriën die ernstige infecties kunnen veroorzaken zoals een hersenvliesontsteking. Voor dit onderzoek was zij ook werkzaam op de Rockefeller Universiteit in New York.

Dr. Geelen heeft een brede expertise in de kinderinfectieziekten, virale hepatitis en HIV/AIDS bij kinderen.
Zij coördineert het team voor kinderen met hiv in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, was bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van HIV behandelaren en is voorzitter van het Pediatrisch HIV Overleg Nederland.

Dr Geelen is ook actief in het onderwijs. Zij is een bevlogen docent en coördineert voor de afdeling kindergeneeskunde het onderwijs aan studenten die opgeleid worden tot arts. Zij is ook lid van de Opleidingscommissie Geneeskunde van het UMCU.

Daarnaast is zij als medisch consulent betrokken bij projecten in Afrika, die gericht zijn op verbetering van zorg. In deze projecten richt zij zich vooral op de kwaliteit van zorg voor moeder en kind.

Publicaties

Dr. Geelen heeft meer dan 75 publicaties; de meest recente zijn:

Andere publicaties van dr. Geelen kunt u bekijken op PubMed.