Terug

Dr. J.A. (Judith) Groeneweg

AIOS cardiologie

Aandachtsgebieden

Gedurende de medisch specialistische opleiding tot cardioloog is het aandachtsgebied van dr. Groeneweg de algemene cardiologie. Het is mogelijk dat zij zich na het afronden van de opleiding nog verder specialiseert in een deelgebied van de cardiologie.

Biografie

Dr. Groeneweg studeerde Geneeskunde in Leiden van 2003-2009. Nadien werkte zij als arts niet in opleiding bij de cardiologie in het HagaZiekenhuis in Den Haag. In 2010 begon ze in het UMC Utrecht met haar promotie-onderzoek toegespitst op erfelijke hartziekten en ritmestoornissen. Dit resulteerde in 2014 in het proefschrift ‘Arrhythmogenic Cardiomyopathy; impact of genotype, clinical course, and long-term outcome’. In 2014 begon ze met de opleiding tot cardioloog in het UMC Utrecht, wat ze tot op heden nog steeds met veel plezier doet.

Samenwerking patiëntenorganisaties

Dr. Groeneweg is lid van de Commissie Kwaliteit van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Het doel van deze commissie is het toetsen, bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de cardiologische beroepsbeoefening.