Terug

Dr. J. Hjortnaes

cardiothoracaal chirurg in opleiding

Aandachtsgebieden

Hart- en longchirurgie algemeen. 

Wetenschappelijk onderzoek

Dr. Hjortnaes doet experimenteel onderzoek naar het ontwikkelen van patiënt-gebaseerde hartweefsels in het laboratorium. Deze hartweefsels zullen gebruikt worden om het herstellend vermogen van het hart te bestuderen en als platform om nieuwe behandelingen voor hartfalen te ontwikkelen.
 

Persoonlijke prijzen, subsidies en onderscheidingen

  • 2017  Nederlandse Hartstichting Dekker Beurs ‘arts in opleiding tot specialist’:  'Using a heart-on-a-chip to understand the scarred heart’
  • 2012  Nederlandse Hartstichting Dekker Beurs ‘arts niet in opleiding tot specialist’ :  ‘Engineering Calcific Aortic Valve Disease’
  • 2012  NWO – AGIKO beurs
  • 2009  Wijck-Casper Stamfonds Prijs

Biografie

Dr. Hjortnaes werd geboren in Leiden. Na het vervolgen van University College Utrecht, heeft hij geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Hierna heeft hij promotie onderzoek gedaan naar het maken van nieuwe weefselmodellen voor aortaklep-verkalking.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan Harvard University en betrof een samenwerking tussen de afdeling hart-long chirurgie van het UMCU  en Harvard University  Op 1 december 2013  is hij gestart als cardiothoracaal chirurg in opleiding in het UMC Utrecht.