Terug

Dr. G.P.J. (Geert) van Hout

AIOS cardiologie

Aandachtsgebieden

Mijn klinische aandachtsgebied is de algemene cardiologie. Het is mogelijk dat ik me in de toekomst nog verdiep in een subspecialisme.

Biografie

Ik heb geneeskunde gestudeerd van 2004 tot 2011 aan de universiteit van Maastricht en een promotieonderzoek van 4 jaar gedaan aan de Universiteit van Utrecht i.c.m. het UMC Utrecht (2011-2015). Momenteel doorloop ik de opleiding cardiologie (2015 – heden). Ik ben dus vanaf 2011 in het UMC Utrecht werkzaam, maar heb gedurende die periode ook (deels) in andere ziekenhuizen gewerkt, waaronder het OLVG Oost (Amsterdam) en het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch).

Wetenschappelijk onderzoek

Naast mijn taken als klinisch arts ben ik ook nog bezig met medisch-wetenschappelijk onderzoek. Hierbij doe ik onderzoek naar nieuwe medicamenteuze behandelingen, die we in de toekomst mogelijk aan patiënten kunnen geven die een hartinfarct hebben doorgemaakt  Het doel is de schade aan het hart door een hartinfarct zo klein mogelijk te maken. Dit onderzoek bevindt zich momenteel nog in de experimentele fase. 

Motivatie/ambitie

Mijn doel is om een goede cardioloog te worden over de hele breedte van het vak. Ik haal veel voldoening uit het op een gedegen manier helpen van patiënten. Daarnaast hecht ik erg veel waarde aan het begrijpelijk maken van de medische situatie waarin iedere patiënt zich bevindt door op een heldere en emotioneel betrokken manier uitleg aan patiënten te geven. 

Publicaties

De publicaties van Dr. van Hout kunt u nalezen op PubMed.