Terug

Drs. F. (Floor) Lindeboom

Anesthesioloog, Kinderanesthesioloog

Aandachtsgebieden

Algemene anesthesiologie

Kinderanesthesiologie

Obstetrische anesthesiologie

Biografie

Geneeskunde-opleiding 2001-2007 aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

In september 2008 ben ik als ANIOS Intensive Care begonnen in het UMCU. In december 2009 ben ik vervolgens gestart met de opleiding tot anesthesioloog. Het laatste deel van de opleiding heb ik mijzelf verdiept in de obstetrische anesthesie (anesthesiologische zorg rondom de zwangere). De opleiding tot anesthesioloog heb ik afgerond in 2016. Sinds het afronden van mijn opleiding ben ik werkzaam als staflid Anesthesiologie in het AZU en WKZ.

Nieuws en verhalen

Het werk als anesthesioloog is zeer divers. Naast het werk op de operatiekamer zijn we de afgelopen jaren ons werkgebied steeds meer aan het uitbreiden. Eigenlijk kom je overal in het ziekenhuis en werk je met veel verschillende specialismen samen. Het is een uitdaging om zowel de volwassenen als kinderen (en hun ouders) vooraf aan de operatie op hun gemak te stellen, en zo goed mogelijk door de operatie te leiden. 

Wat betreft de obstetrische anesthesiologie hebben we 2 keer per maand een multidisciplinaire bespreking met diverse specialismen om de zorg voor zwangeren met bijkomende ziekten/afwijkingen te optimaliseren. Ook werken we intensief samen met de obstetrische gynaecologen om de zorg voor de zwangere te verzorgen, zowel op de verloskamers als op het operatiecomplex.