Terug

Mw. M.D. Schuuring

Kinderfysiotherapeut

Afdelingen / poliklinieken

Aandachtsgebieden

  • orthopedie (o.a. scoliose)
  • reumatologie (o.a. jeugdreuma)
  • hematologie (hemofilie)
  • skeletdysplasieën (o.a. osteogenesis imperfecta, achondroplasie)
 

Korte biografie

  • Marleen Schuuring heeft in 2007 de opleiding Fysiotherapie afgerond aan de hogeschool Thim van der Laan. Als fysiotherapeut in het HagaZiekenhuis deed ze op de afdelingen orthopedie en neurologie klinische werkervaring op.
  • Vanaf 2009 begon ze ook in het Juliana KinderZiekenhuis, onderdeel van het HagaZiekenhuis, te werken. Daar heeft ze onder andere ervaring opgedaan in de kinderorthopedie en nam ze deel aan verschillende multidisciplinaire teams. Tegelijkertijd begon ze in 2010 aan de Professional Master Kinderfysiotherapie, welke ze in 2013 succesvol afrondde.
  • Sinds 2016 is ze als kinderfysiotherapeut verbonden aan het Kinderbewegingscentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Motivatie

Bewegen heeft een positief effect op onder andere de gezondheid van het bewegingsapparaat, hartvaatstelsel en de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Hoe meer lichamelijk actief, hoe groter het gezondheidsvoordeel.
Elk kind zou plezier moeten kunnen beleven aan bewegen. Maar voor kinderen met een (chronische) aandoening is dit niet altijd vanzelfsprekend. Mijn uitdaging is om, in samenwerking met artsen, verpleegkundigen, inspanningsfysiologen en andere collega’s, uit te zoeken waarom een kind beweegt, zoals hij/zij beweegt. Daarna zoek ik met kind, ouders en omgeving naar mogelijke oplossingen voor het bewegingsprobleem, probeer ik voorwaarden te scheppen voor een optimale ontwikkeling van het kind en het kind plezier te laten beleven aan bewegen.