Terug

Dr. D. (David) Stecher

cardiothoracaal chirurg in opleiding
David Stecher

T: 088 75 561 79

E:

Aandachtsgebieden

Hart- en longchirurgie algemeen

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

David Stecher evalueert de ontwikkeling van een coronaire anastomose connector, wat een vervolg is van zijn promotie onderzoek. Hierin begeleidt hij promovenda mw. drs. M. Hoogewerf. In samenwerking met de afdelingen Cardiologie, UMC Utrecht, Cardio-thoracale Chirurgie, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein, en Cardio-thoracale Chirurgie, Deutsches Herzzentrum Berlin, en het bedrijf AMT Medical.

Daarnaast ontwikkelt en evalueert hij een medisch hulpmiddel ter vergemakkelijking en standaardisering van de chirurgische septale myectomie bij patiënten met een hypertrofische obstructieve cardiomyopathie (HOCM). Dit onderzoek is in samenwerking met de afdeling Medische Technologie en Klinische Fysica, UMC Utrecht.

Publicaties

De publicaties van dr. Stecher kunt u nallezen op PubMed.

Biografie

David Stecher studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn Bachelor of Science werd hij geselecteerd voor de Selective Utrecht Medical Master (SUMMA), in het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht, welke opleidt tot arts en tevens klinisch onderzoeker. Na het behalen van zijn artsdiploma in 2010 is hij gepromoveerd op de ontwikkeling van geautomatiseerde vaatverbindingstechnieken voor minimaal invasieve kransslagader omleidingschirurgie binnen de afdelingen cardiothoracale chirurgie en experimentele cardiologie in het UMC Utrecht. In 2014 heeft hij 1,5 jaar als arts-assistent gewerkt bij de afdeling cardiothoracale chirurgie, waarna hij op 1 december 2015 is gestart als cardiothoracaal chirurg in opleiding in het UMC Utrecht.

Prijzen, onderscheidingen

2012 - Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie – Assistentenprijs voor de beste voordracht

2013 - International Society of minimally Invasive Cardiac Surgery (ISMICS) President’s Award

2015 - ISMICS Poster finalist award