Terug

Dr. M. (Michiel) Voskuil

Interventiecardioloog

Aandachtsgebieden

De aandachtsgebieden van Michiel Voskuil zijn buiten de reguliere percutane coronaire interventies, de katheter behandeling van structurele hartafwijkingen (katheter behandeling van de mitralisklep, transkatheter aortaklepimplantatie) en in het bijzonder van aangeboren hart- en vaatziekten bij volwassenen (sluiten atrium septum defect, stenten van coarctatie van de aorta, transkatheter pulmonalisklepimplantatie). 

Wetenschappelijk onderzoek

Hij is een studie gestart naar veranderingen van de rechterventrikel na pulmonalisklep vervanging (RV-REPAIR studie). Daarnaast is hij ook bezig met onderzoek naar de percutane behandeling van hoge blodddruk (hypertensie) door renale denervatie.

Publicaties

De publicaties van Dr. Voskuil kunt u vinden op PubMed

Biografie

Michiel Voskuil studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 2003 op het proefschrift "Experimental and clinical studies on collateral and epicardial flow in obstructive arterial disease" aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC). Zijn opleiding cardiologie en fellowship interventiecardiologie werden ook gevolgd aan het AMC.

Vanaf 2010 werkt hij als staflid interventiecardiologie in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Verder is hij hoofd van de afdeling Research & Development van de afdeling cardiologie. Eveneens is hij voorzitter van de Werkgroep Interventie Cardiologie (WIC) en is lid van de werkgroepen Transcatheter Hartklep Interventies (THI) en Congenitale Cardiologie van de Nederlandse Vereniging voor Cardologie (NVVC).

Persoonlijke prijzen, subsidies en onderscheidingen

  • Durrer Prize NVVC 2012: “best clinical publication”.
  • Winner of the “Young Investigator Award” of the BWGIC / WIC 2002 (Belgian and Dutch Working Group of Interventional Cardiology)