Terug

Dhr. M.A. (Marcel) Weterman

Verpleegkundig specialist

Wat is een verpleegkundig specialist?

Verpleegkundig Specialisten vormen een relatief nieuwe beroepsgroep in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij zijn opgeleid op HBO-Masterniveau. Sinds 2009 werken zij als zelfstandig behandelaar, op het grensvlak van verpleegkundige en medische zorg. Voorbeelden: een verpleegkundig specialist kan zelfstandig medicijnen voorschrijven of een nacontrole verrichten bij patiënten die behandeld zijn. Een verpleegkundig specialist is bevoegd om zelfstandig medisch en verpleegkundig beleid af te spreken. Hij of zij zorgt ervoor dat alle onderdelen van de behandeling goed op elkaar aansluiten.

De inzet van verpleegkundig specialisten heeft de zorg verbeterd. De opeenvolging van onderzoeken, gesprekken en behandelingen loopt soepeler. En patiënten worden zelf actiever betrokken bij hun behandeling. Daardoor zijn ze zelf beter in staat om regie te voeren over de zorg die zij krijgen.

Het is de kwaliteit van úw leven die zo goed mogelijk moet zijn, dus als patiënt ben u zelf een onmisbare schakel in het zorgteam. De verpleegkundig specialist helpt u om die rol te spelen.

Polikliniek

Aandachtsgebied

  • Aanspreekbaar en mede verantwoordelijk voor inhoudelijke kwaliteit van zorg op de poli/dagkliniek geriatrie

Biografie

Geboortedatum: 29-08-1962
Geboorteplaats: Utrecht
Studie: MANP, Hogeschool Utrecht
Datum afstuderen: 2011

Korte biografie:

  • 1998-2000 V.O verpleegkundig specialist, Hogeschool Utrecht
  • 1992-1994 Vervolgopleiding klinische geriatrie, UMC Utrecht
  • Inhoud huidige functie: Verpleegkundig Specialist