Terug

Dr. A.J.M. (Bart) van Wijck

Anesthesioloog-pijnspecialist

Aandachtsgebieden

  • Algemene anesthesiologie
  • Pijngeneeskunde ihb: pijn na operaties, pijn bij zenuwschade, aangezichtspijn, complexe invasieve behandelingen, diagnostiek.

Polikliniek

Wetenschappelijk onderzoek

  • Pijn na operaties (in samenwerking met H. Gerbershagen en J. van Dijk)
  • Pijn bij zenuwschade (in samenwerking met M. Rijsdijk)
  • Verwerking van pijn in de hersenen (in samenwerking met J. Veldhuijzen)

Biografie

Albert van Wijck studeerde geneeskunde in Utrecht. In het vijfde jaar van de studie werkte hij gedurende een half jaar in een klein ziekenhuis in Hlabisa, Zuid Afrika. De co-schappen deed hij in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. In dat ziekenhuis werkte hij na het artsexamen als AIOS op de Intensive Care. De opleiding tot anesthesioloog volgde hij in het De Wever Ziekenhuis (thans Atrium Medisch Centrum) in Heerlen en in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Na zijn registratie als medisch specialist trad hij toe tot de maatschap anesthesie in Heerlen. In 1997 verhuisde hij naar het UMC Utrecht. Hij was mede initiatiefnemer van de Utrechtse opleiding tot anesthesioloog-pijnspecialist en was gedurende 15 jaar hoofd van de afdeling Pijnbehandeling. In 2002 werd hij Master of Science in de klinische epidemiologie. In 2006 promoveerde hij op het proefschrift “postherpetic neuralgia”.

Nevenfuncties

  • Albert van Wijck is lid van het Dagelijks Bestuur van het Stafconvent, het adviesorgaan van medisch specialisten voor de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht.