| Gezonde samenleving

Gebruik mondneusmaskers (mondkapjes) in UMC Utrecht

Gebruik mondneusmaskers (mondkapjes) in UMC Utrecht

Door het coronavirus heeft het UMC Utrecht veel afspraken en operaties moeten uitstellen. Nu de zorg voor patiënten met het coronavirus (COVID-19) in ons ziekenhuis is afgenomen, wordt de reguliere zorg stap voor stap hervat. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn verschillende maatregelen genomen voor de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers.

In het UMC Utrecht dragen medewerkers, patiënten of bezoekers een mondneusmasker als dat nodig is. Bij griepachtige klachten blijven patiënten en bezoekers in principe thuis. Als het toch van belang is om naar het ziekenhuis te komen, krijgen zij een mondneusmasker. Onze medisch specialisten en verpleegkundigen dragen bij bepaalde handelingen ook een mondneusmasker. Dat gebeurt bij handelingen die druppels veroorzaken of waarbij zij heel dicht bij uw gezicht handelingen moeten uitvoeren. Medewerkers die griepachtige klachten hebben, mogen pas werken, nadat ze zich hebben laten testen op het coronavirus en de uitslag negatief is.

Houd 1,5 meter afstand

Het beleid is gemaakt op basis van het advies van de Federatie van Medisch Specialisten én het landelijke regeringsbeleid. Infectioloog Paulien Ellerbroek: “We leveren als ziekenhuis veilige zorg mét gepaste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) als dat nodig is.” Het belangrijkste is dat iedereen in het ziekenhuis 1,5 meter afstand houdt en regelmatig de handen wast. Daarmee voorkomen we dat een eventueel virus kan overgaan op een ander persoon.

Bezoekers

Bezoekers die klachten hebben, kunnen patiënten in ons ziekenhuis helaas niet bezoeken. Als dat toch noodzakelijk is, overleg dit dan met de hoofdbehandelaar van de patiënt. Deze bezoekers die met een urgente reden naar het ziekenhuis komen en griepachtige klachten hebben, krijgen bij binnenkomst een mondneusmasker.

De belangrijkste vragen over het UMC Utrecht bezoeken tijdens de Corona pandemie.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.