Terug

Gastenverblijf

Het gastenverblijf is de logeerplek van het UMC Utrecht. U kunt er onder andere terecht als uw partner, familielid of vriend(in) in het UMC Utrecht is opgenomen. Ook als u zelf al vroeg in het ziekenhuis moet zijn voor een opname of bezoek aan een polikliniek bent u van harte welkom. Het gastenverblijf heeft acht logeerkamers en een grote huiskamer. Bent u familie of verzorger van patiënten die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis of Prinses Máxima Centrum verblijven? Dan verwijzen we u graag door naar het Ronald McDonald Huis Utrecht.

Gastenverblijf: uw naasten in de buurt

Bent u patiënt in het UMC Utrecht? Dan kunnen uw familieleden of andere naasten daar verblijven. Als u in het ziekenhuis ligt omdat u bijvoorbeeld net geopereerd bent, dan is het een fijn idee dat zij binnen 5 minuten bij u kunnen zijn. En andersom geldt dat ook. Uw gasten zijn zo bij u als ze dat willen, maar hebben tegelijkertijd een plek om zich terug te trekken uit de ziekenhuissfeer.

Geen filestress

U bent ook welkom in het gastenverblijf als u in een polikliniek wordt behandeld of de volgende dag vroeg in het ziekenhuis moet zijn voor onderzoek of opname. Zeker als u lang moet reizen, is het fijn als u zonder filestress naar uw afspraak kunt gaan.

Opgenomen patiënten hebben geen toegang

U kunt niet in het gastenverblijf terecht als u als patiënt bent opgenomen op een verpleegafdeling van het UMC Utrecht. (Opgenomen bent u zodra u bent ingeschreven als patiënt op een afdeling.) Dat is een regel die we hebben om infecties te voorkomen en te voldoen aan de voorschriften voor patiëntveiligheid.

Zelfredzaamheid gasten

Het gastenverblijf is geen afdeling van het ziekenhuis en kan dus geen medische zorg bieden of hulp voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Ook zorg van externe diensten als de thuiszorg is daar niet mogelijk. De gasten moeten dus zelfredzaam zijn, of samen logeren met iemand die hen de zorg kan geven die zij nodig hebben. 

Logeren in het gastenverblijf

Gastenverblijf: hoe werkt het?

Wilt u meer weten over reserveren, de kosten, het inchecken in het gastenverblijf, de schoonmaak of faciliteiten in en om het ziekenhuis?

Voor het reserveren van een kamer kunt u gebruiken maken van ons online reserveringsformulier. Hebt u vragen, neemt u dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. 


T 088 - 75 691 12

E

Als u acuut een kamer in het gastenverblijf nodig hebt, hoeft u niet online te reserveren, maar kunt u meteen telefonisch reserveren. Dat kan ook buiten kantoortijden. 

Van harte welkom

Medewerkers gastenverbijf

Coördinator Rina Linschoten heet u samen met onze vrijwillige gastvrouwen en gastheren van harte welkom. Ze staan voor u klaar als u vragen hebt, of uw verhaal kwijt wilt. Daarnaast helpen ze u graag bij regelklusjes die u misschien hebt, bijvoorbeeld als u plotseling thuis moest vertrekken. En natuurlijk helpen ze u om uw weg te vinden in het ziekenhuis of de omgeving.

Gastvrouw of gastheer worden in het gastenverblijf?

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Wij zoeken mensen die een luisterend oor kunnen en willen bieden aan de gasten, maar het ook leuk vinden om praktische zaken aan te pakken. Bent u de vrijwilliger die we zoeken? Dan kunt u contact opnemen met onze collega's van Bureau Vrijwilligerszaken of u direct aanmelden als vrijwilliger per e-mail vrijwillligerszaken@umcutrecht.nl of  per telefoon: 0885756130

Interview met vrijwilliger Ina Vossenberg

Ina Vossenberg is al 30 jaar vrijwilliger in het UMC Utrecht! Sinds 2016 zet zij zich in als gastvrouw in het gastenverblijf.

Lees meer

Bijdragen aan het gastenverblijf van het UMC Utrecht

U kunt ons gastenverblijf ook steunen met donaties 'in natura'. Zo zoeken we bijvoorbeeld fietsen, kleine flesjes bad- en douchegel, welkomstcadeautjes voor gasten of wat extra lekkers voor gasten. 

Kunt u ons aan een van deze dingen helpen, of hebt u andere cadeau-artikelen waarvan u denkt dat ze een mooie aanvulling zijn op ons logeeraanbod? Dan horen we dat heel graag van u via gastenverblijf@umcutrecht.nl.  

Financiële steun

Dankzij gulle giften van bedrijven, instellingen en particulieren kan het gastenverblijf onze gasten een gastvrij onderdak bieden. De financiële steun blijven we hard nodig hebben, bijvoorbeeld om de kamerprijs op het huidige niveau te kunnen houden, of om het meubilair en de inventaris te kunnen vernieuwen.

Wij zijn u erg dankbaar als u het gastenverblijf van het UMC Utrecht met een donatie wilt steunen. Dat kan via onze organisatie Vrienden UMC Utrecht. U kunt uw donatie dan 'oormerken' als gift aan het gastenverblijf. Vrienden UMC Utrecht heeft de ANBI-status.

Het gastenverblijf is gebouwd met hulp van onze sponsors: