Terug

Onderzoek

Het UMC Utrecht bundelt haar kennis, kunde en innovatiekracht met de Universiteit Utrecht en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Samen werken zij aan de ontwikkeling van innovatieve concepten die leiden tot nieuwe diagnose- en behandelmethoden.

“De toevoeging van de TU/e aan het intensieve samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht gaat een belangrijke boost geven aan het onderzoek en het onderwijs op gebied van de life sciences.”

Beeldvorming, regeneratieve geneeskunde & stamcellen

Het UMC Utrecht trekt vooral intensief op met de TU/e op het gebied van medische beeldverwerking en regeneratieve geneeskunde & stamcellen. Door deze samenwerking kunnen kansen worden benut bij de toepassing van techniek op het geneeskundig onderzoek.
Zo heeft de TU/e de technische kennis in huis om medische apparatuur te ontwikkelen, maar heeft het UMC Utrecht nodig om te onderzoeken of patiënten er iets aan hebben. Andersom hebben de specialisten in het UMC Utrecht de kennis en onderzoeksfaciliteiten van de TU/e nodig om ideeën over nieuwe behandelmethoden te laten uitwerken.

Salamander en regeneratieve geneeskunde