Terug

Kwaliteit en patiëntveiligheid
Kwaliteit en patiëntveiligheid

Wij doen er alles aan om uw zorg in het UMC Utrecht optimaal en veilig te laten verlopen. U kunt op ons vertrouwen. Dat gaat verder dan vertrouwd voelen, we streven ernaar dat onze kwaliteit en patiëntveiligheid meetbaar van een hoog niveau zijn.

Patiëntverhalen

Sandra: ”Met grote concentratie bestudeert ze mijn oog door een speciaal apparaat. Ze legt duidelijk uit wat ze doet en ziet. Het voelt veilig. Ik ben in vertrouwde handen. Haar benadering is medisch en technisch. Helemaal passend in het plaatje van een druk bezet arts. En dan opeens ‘Hoe voelt u zich?’ Haar vraag verrast me. Ik verwacht op dat moment helemaal geen medeleven, maar krijg het wel.” 

onderzoek patiëntervaringen met CQ-index

Patiënten waarderen de zorg op de polikliniek met een 8.3.

Verpleegster die een patiënt in bed helpt

Patiënten waarderen de zorg tijdens de opname met een 8.2.

Als de zorg anders loopt dan verwacht

Wij doen ons uiterste best om u goed te behandelen en goed voor u te zorgen. Toch kan het gebeuren dat de zorg anders loopt dan gepland. Het is belangrijk dat u en de zorgverleners zich hierbij gesteund voelen. En dat wij ervan leren om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Feiten & cijfers

Wij willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit u van ons kunt verwachten. Lees meer over onze feiten en cijfers.

Meer informatie over:

Onze keurmerken

Op 29 juni 2019 heeft het UMC Utrecht voor de derde keer het internationale keurmerk JCI behaald volgens de accreditatienormen voor zowel patiëntenzorg, onderwijs als onderzoek.