Terug

Faciliteiten

Faciliteiten

Wij willen graag dat u zich in ons ziekenhuis op uw gemak voelt. We hebben daarom allerlei faciliteiten voor u. Op deze pagina kunt u lezen welke dat zijn.

Apotheek uitklapper, klik om te openen

U kunt terecht bij Apotheek UMC Utrecht voor alle medicijnen en hulpmiddelen die u thuis gebruikt. Doordat we een ruim assortiment hebben, kunt u uw medicijnen meestal direct meenemen.

Lees meer

Gastenverblijf uitklapper, klik om te openen

Is uw partner, familielid of vriend(in) in het UMC Utrecht opgenomen? Voelt u zich dan van harte welkom in ons gastenverblijf. De logeerplek van het UMC Utrecht.

Lees meer

Telefoon opladen uitklapper, klik om te openen

 Is een van uw apparaten (bijna) leeg? Dan kunt u die veilig en gratis opladen in de afsluitbare lockers in het oplaadstation. De oplaadstations vindt u in de centrale hal van zowel het UMC Utrecht als het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Bij de Spoedeisende Hulp is ook en oplaadstation aanwezig. De lockers hebben aansluitingen voor verschillende mobiele telefoons en tablets.

Ontspanning uitklapper, klik om te openen

Even ontspannen? In en om het UMC Utrecht zijn er verschillende manieren om lekker tot rust te komen. Zo hebben we kunst, tuinen en een stiltecentrum.

Lees meer

Rolstoelen uitklapper, klik om te openen

U kunt een rolstoel lenen:

  • in de centrale hal van het ziekenhuis
  • buiten bij de hoofdingang
  • bij de parkeergarage

U betaalt dan € 1,00 of € 0,20 borg voor de rolstoel (afhankelijk van het type). Als u de rolstoel inlevert, krijgt u uw borg weer terug. Hebt u geen contant geld bij zich? Dan kunt u een UMC-muntje halen bij één van de pleinstewards. Zij helpen u graag.

Rookvrij ziekenhuis uitklapper, klik om te openen

Het UMC Utrecht stimuleert een gezonde levensstijl. Daarom zijn wij een rookvrij ziekenhuis. Zowel binnen als buiten. Ook onze bus- en tramhaltes zijn rookvrij.  

Winkels en restaurants uitklapper, klik om te openen

In het UMC Utrecht is een winkel, een bloemenshop en zelfs een kapper. Ook zijn er koffiecorners en restaurants waar u wat kunt eten of drinken.   

Lees meer

Bestellingen laten bezorgen uitklapper, klik om te openen

U kunt uw online bestelling ook laten bezorgen in het UMC Utrecht. Dat kan via een kluisbox van ‘de Buren’. Als u online iets koopt, kunt u daarbij aangeven dat uw gewenste afhaalpunt ‘de Buren’ is. Nog niet alle webwinkel bieden 'de Buren' aan. U kunt via de kluisbox ook een pakketje retour sturen. De kluisboxen staan vlak bij de ingang van restaurant de Brink. Als u vanaf de hoofdingang de routeborden naar restaurant de Brink volgt, ziet u ze vanzelf.

De weg vinden in het UMC Utrecht uitklapper, klik om te openen

Met de nieuwe virtuele plattegrond vindt u gemakkelijker de weg in ons ziekenhuis op uw mobiele telefoon, tablet of computer/laptop. Op de pagina contact & route vindt u meer informatie.