Vorige

Cardiologie (verpleegafdeling B4 west)

Op de verpleegafdeling cardiologie (B4 west) behandelen we voornamelijk patiënten met een hartziekte, zoals angina pectoris, hartinfarct, hartritmestoornissen, ontstekingen aan het hart of hartfalen. Een deel van de patiënten komt voor screening voor een harttransplantatie, een hartklepvervanging, hartonderzoeken of een ablatie.

Meer informatie over de verpleegafdeling

Op verpleegafdeling B4 west kunnen 32 patiënten worden verpleegd. Er zijn een-, twee- en vierpersoonskamers. Alle kamers hebben een toilet met was- en doucheruimte. Op de afdeling beschikt u over een afsluitbare kast en een infotainmentsysteem (televisie, telefoon, internet en radio).

Informatie voor bezoekers

Op verpleegafdeling B4 west mogen patiënten dagelijks bezoek ontvangen tussen 15.00 en 20.00 uur. Let op: deze tijden wijken af van de reguliere bezoektijden in het UMC Utrecht.

Teveel bezoek tegelijk kan vermoeiend zijn en hinderlijk voor uw kamergenoten. Zorg dat u voldoende rust krijgt en ontvang niet meer dan twee personen tegelijk.
 

Routebeschrijving

  • u komt locatie AZU van het UMC Utrecht binnen via de hoofdingang op niveau 1
  • volg route B tot het liftplein
  • neem de lift naar de vierde verdieping
  • uit de lift gaat u rechtsaf
  • verpleegafdeling B4 west is aan de linkerkant

 

Contact en vragen

Wilt u contact opnemen met deze verpleegafdeling?

Postadres

Wilt u een kaartje sturen? Gebruik dan het volgende adres:

UMC Utrecht, locatie AZU
Mevr./ Dhr………
Afdeling B4 west, kamer……
Huispostnummer: B.04.330
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Voorbereiden op een opname

Een ziekenhuisopname voorbereiden

Het is belangrijk dat u uw opname in het ziekenhuis goed voorbereidt. Leest u daarom in ieder geval de informatie bij ‘Vóór de opname’ en ‘De opnamedag’.

Wat moet u meenemen?

Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

Tips voor het gesprek over de behandeling

Met deze aandachtspuntenlijst kunt u zich voorbereiden op het gesprek met de zorgverlener over uw behandeling.

Ziekenhuismedewerkers

De behandeling en verzorging in ons ziekenhuis gebeurt in teamverband: meerdere artsen en verpleegkundigen zijn bij uw behandeling betrokken.

Behandelteam

Op de verpleegafdeling werken verschillende medewerkers, zoals medisch specialisten, artsen in opleiding tot specialist (aios), coassistenten, leerling verpleegkundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen, unithoofden en secretaresses.

Aanspreekpersonen van de verpleegafdeling cardiologie zijn:

Medisch afdelingshoofd

Dr.G.Tj. Sieswerda

Senior Unithoofd

Mw. Drs. S. van Empelen MBA

Unithoofd

Mw. L.J. van Woerkom
 

Patiëntervaringen

CQ-index

In mei 2018 hebben ruim 4.400 patiënten hun ervaringen gedeeld over de zorg op de polikliniek en tijdens opname in het UMC Utrecht. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de zogenoemde > Consumer Quality Index (CQ-index)

Van deze afdeling vulden 90 patiënten de vragenlijst in.

Ervaringen van patiënten van deze verpleegafdeling (2018)

  • Patiënten waarderen de zorg tijdens opname op deze verpleegafdeling met een 8.7
  • Op de vraag 'Zou u dit ziekenhuis aanbevelen bij uw vrienden en familie?' antwoordde 73% van de patiënten van deze afdeling dit beslist wel te doen en 25% zou dit waarschijnlijk wel doen.

...en het UMC Utrecht

Het UMC Utrecht is hét Hart- en vaatcentrum van midden-Nederland. Het ziekenhuis behandelt hart- en vaatpatiënten uit Utrecht en omstreken die zijn doorgestuurd door de huisarts (tweedelijnszorg), maar behandelt daarnaast patiënten uit heel Nederland met een complexe hart- of vaataandoening (derdelijnszorg). Ook is het UMC Utrecht voor een aantal behandelingen een internationaal referentiecentrum (vierdelijnszorg)

Naast het behandelen van hart- en vaatpatiënten, heeft het UMC Utrecht de ambitie om met zowel medische als organisatorische innovaties de hart- en vaatzorg in Nederland te verbeteren. De visie van het UMC Utrecht op hart- en vaatziekten: hier klopt alles voor u!

Om hart- en vaatziekten goed te behandelen is het niet voldoende alleen de acute problemen (bijvoorbeeld een hartinfarct) te behandelen, maar juist ook de risicofactoren die hiertoe hebben geleid.

In het UMC Utrecht kunnen wij vanwege onze kennis en kunde en onze vooraanstaande positie in vernieuwend wetenschappelijk onderzoek betere zorg voor de patiënt verrichten dan ieder ander ziekenhuis. Onze visie? Een geïntegreerd Hart- en vaatcentrum waarbij alle specialismen altijd samen op dezelfde plaats en hetzelfde moment voor dezelfde patiënt werken.

> naar het hart- en vaatcentrum