|Corona

1.455 huisartsen gevaccineerd in regio Utrecht

1.455 huisartsen gevaccineerd in regio Utrecht

Afgelopen zaterdag 6 februari zijn 1.455 huisartsen en medewerkers van de huisartsenposten uit de regio Utrecht tegen het coronavirus gevaccineerd met het Moderna-vaccin in het UMC Utrecht, het Diakonessenhuis en het Meander Medisch Centrum. Alleen al in het UMC Utrecht werden 540 vaccinaties gezet. Door code rood zijn de geplande vaccinaties op zondag 7 februari geannuleerd. Aanstaande zaterdag 13 februari is een extra moment voor deze belangrijke groep zorgverleners georganiseerd om de eerste vaccinatie te halen. De tweede vaccinatie staat gepland  over vier weken.

De vaccinaties van de ruim 2.000 huisartsen en medewerkers van huisartsenposten stond gepland voor zaterdag 6 én zondag 7 februari. Vanwege het winterse weer en code rood konden de vaccinaties op zondag niet doorgaan. De huisartsen en medewerkers van huisartsenposten die op zondag stonden ingepland, zijn gebeld en zoveel mogelijk gevaccineerd op zaterdag 6 februari. Voor degenen die niet bereikt konden worden of niet konden komen is er een inhaaldag op zaterdag 13 februari tussen 10.00 uur en 14.00 uur in het UMC Utrecht.

Zie eerdere berichtgeving over de vaccinatie van huisartsen en medewerkers van huisartsenposten in de regio en de rol van het UMC Utrecht.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.