| Meer zorg |Corona

Avondklok en uw bezoek aan het ziekenhuis

Avondklok en uw bezoek aan het ziekenhuis

Op donderdag 21 januari is het besluit over de avondklok in de Tweede Kamer genomen. Iedere inwoner van Nederland mag vanaf zaterdagavond 23 januari 21.00 uur tot woensdag 10 februari 04.30 uur niet op straat komen. In het UMC Utrecht zijn de bezoektijden daarom vervroegd naar 20.00uur. Op locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen ouders hun kind ook tijdens de avondklok bezoeken. De avondpoli blijft open en voor urgent (medisch) bezoek is het ook mogelijk om naar het ziekenhuis te komen.    

Aangepaste bezoektijden
Voor bezoekers in het UMC Utrecht geldt dat zij thuis moeten zijn om 21.00 uur. Daarom passen we de bezoektijden aan. Bezoek kan tot 20.00 uur een bezoek brengen aan het UMC Utrecht. Ouders die hun kind bezoeken op de locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis en reizen tijdens de avondklok, dienen zelf een Eigen Verklaring avondklok bij zich te dragen.

Wel avondpoli en medische urgentie
De avondpoli, voor patiënten met een medische reden, blijft open. Voor een bezoek aan de avondpoli moeten patiënten hun afspraakbrief en een Eigen Verklaring avondklok kunnen tonen aan bevoegd gezag.

De overheid heeft ook bepaald dat bij medische urgentie, mensen van en naar het ziekenhuis kunnen gaan. Dit geldt ook voor naasten van een patiënt, die wij bellen om naar het ziekenhuis te komen vanwege spoedopnames of bij aankomend overlijden. Hiervoor hoeft men geen eigen verklaring avondklok mee te nemen.

OV voor noodzakelijke reizen
Het openbaar vervoer blijft rijden voor mensen die noodzakelijk moeten reizen.

Houd onze website in de gaten voor de meeste actuele informatie.

Reacties

Corina Wouterse,

Voor ouders die noodzakelijk moeten reizen na 21.00u is ook een verklaring nodig van de behandelend arts. De Eigen Verklaring is niet voldoende!

Reageer

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.