| Meer zorg

Bedankt voor hulp rondom schietincident Utrecht

Bedankt voor hulp rondom schietincident Utrecht

Maandagochtend ging het Calamiteitenhospitaal open voor de opvang van slachtoffers van het schietincident in Utrecht. Daarbij werkten medewerkers van het Centraal Militair Hospitaal, het Rode Kruis en het UMC Utrecht nauw samen. Het UMC Utrecht is trots op deze samenwerking.

Margriet Schneider, voorzitter raad van bestuur UMC Utrecht: ”De professionaliteit waarmee iedereen zijn werk doet, is indrukwekkend. Ik wil alle betrokkenen enorm bedanken voor hun inzet bij de opvang van de slachtoffers. Waar ze ook waren – in het UMC Utrecht, thuis of op een andere plek –, mensen stopten met hun bezigheden en kwamen hierheen om te helpen. Zij vervulden vervolgens een cruciale taak in de opvang en de verzorging van de slachtoffers die werden binnengebracht.”
 
Het UMC Utrecht kreeg zowel van binnen als buiten steunbetuigingen én hulp aangeboden. “Mooi om te zien dat we in deze moeilijke tijden klaar staan voor elkaar: collega’s binnen het UMC Utrecht, maar ook collega’s uit andere ziekenhuizen en burgers.”

Het calamiteitenhospitaal sloot eind van de middag weer. Het UMC Utrecht leeft mee met de slachtoffers en hun naasten. “Het is vreselijk wat er gebeurd is deze dag. We wensen alle betrokken heel veel sterkte toe.”

Meer informatie over het Calamiteitenhospitaal

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.