| Onderwijs

Frank Miedema stopt per 1 maart

Frank Miedema stopt per 1 maart

Frank Miedema stopt met ingang van 1 maart 2019 als decaan en vicevoorzitter van UMC Utrecht. Hij heeft deze functie tien jaar vervuld. Frank heeft zich als bestuurder vooral ingezet voor samenwerking, meer multidisciplinair onderzoek en een prominentere rol voor patiënten in wetenschappelijk onderzoek. Hij heeft in belangrijke mate bijgedragen aan strategische samenwerkingsverbanden zoals het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU), de Bestuurstafel voor de zorg Utrecht en nationale samenwerkingen zoals Oncode en RegMedXB.

In het UMC Utrecht zijn mede op Franks aangeven maatschappelijke impact en onderwijs belangrijke thema’s geworden.

Als decaan heeft hij binnen de Universiteit Utrecht een belangrijke stimulerende rol gespeeld in de ontwikkeling van de Strategische Onderzoeksthema’s, in het bijzonder Utrecht Life Sciences. Multidisciplinair onderzoek en impact zijn daarbij leidende kernbegrippen voor hem. In binnen- en buitenland wordt Frank gezien als medegrondlegger van ‘Science in Transition’. Hij pleit voor integrale beoordelingsmethoden voor wetenschappers en voor het betrekken van de maatschappij bij het bepalen van onderzoeksprioriteiten.

Ter ere van zijn vele verdiensten is er op 19 februari vanaf 13.00 uur een afscheidssymposium. Informatie over het programma volgt later, evenals berichtgeving over zijn opvolging.

We zijn verheugd dat Frank Miedema per 1 maart een aanstelling krijgt bij zowel de Universiteit Utrecht als het UMC Utrecht. Hij gaat zich inzetten voor de ontwikkeling en vormgeving van Open Science. We zijn ervan overtuigd dat Frank, met zijn brede expertise, dit onderwerp een grote positieve impuls gaat geven.

Caroline Princen   

voorzitter raad van toezicht UMC Utrecht

Margriet Schneider  

voorzitter raad van bestuur UMC Utrecht

Anton Pijpers

voorzitter college van bestuur Universiteit Utrecht

Lees hier meer over Frank Miedema.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.