| Hart en vaten

Hart- en vaatziekten: hoe verlaag je de risico's

Hart- en vaatziekten: hoe verlaag je de risico's

Iedereen kan een hart- of vaatziekte krijgen. Nederland telt zo’n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Er is een aantal risicofactoren dat ervoor zorgt dat iemand een grotere kans heeft op het krijgen van een hart- of vaatziekte. We zetten in op het verlagen van deze risico’s. Wat kun je hier zelf in doen? En wat doet het UMC Utrecht hier in? Op deze pagina vind je antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Jan Verheul is patiënt in het UMC Utrecht. In zijn familie komen hart- en vaatziekten voor. Samen met zijn arts Frank Visseren vulde Jan Verheul op de website van U-Prevent zijn gegevens in om het langetermijneffect te zien van het slikken van cholesterol medicijnen.

"Blijf ik nog 20 jaar medicijnen slikken om mogelijk 3 jaar langer te kunnen blijven leven zonder risico op hart- en vaatziekten?”

Jan: "Nog 20 jaar medicijnen slikken om 3 jaar langer te leven?"

Factsheet risicofactoren hart- en vaatziekten

Wat kun je zelf doen tegen hart- en vaatziekten? Klik op de afbeelding voor een betere weergave.

Jan Westerink vertelt over hart- en vaatziekten

Jan Westerink, internist - vasculair geneeskundige, neemt ons in onderstaande video’s mee in de wereld van hart- en vaatziekten. Hij geeft antwoord op drie vragen, verdeeld over de drie onderstaande video's.

 

Video 1: Wat verstaan we onder hart- en vaatziekten, wat zijn de belangrijkste risicofactoren en hoe verlaag je deze risico's?

Wat verstaan we onder hart- en vaatziekten, wat zijn de belangrijkste risicofactoren?

 

Video 2: Wat doen we in het UMC Utrecht aan de behandeling van de risicofactoren van hart- en vaatziekten?

Wat doen we in het UMC Utrecht aan de behandeling van de risicofactoren van hart- en vaatziekten

 

Video 3:  Hoe ziet de toekomst eruit op het gebied van hart- en vaatziekten?

Wat brengt de toekomst op het gebied van hart- en vaatziekten?

U-Prevent

Hoe groot is de kans dat je oud wordt zonder hart- en vaatziekten? Voor artsen was het tot dusver onmogelijk om nauwkeurig in te schatten bij welke preventieve behandelingen een individuele patiënt de meeste baat heeft. Met de website U-Prevent kunnen we nu een betrouwbare uitspraak doen over het individuele behandeleffect. Frank Visseren, hoogleraar vasculaire geneeskunde, ontwikkelde deze website met collega’s. Lees wat hij vertelt over de werking en de voordelen van U-Prevent.

Klik op de afbeelding om meer te lezen over U-Prevent

    

Steun onderzoek naar hart- en vaatziekten in het UMC Utrecht

Wilt u bijdragen aan onderzoek in het UMC Utrecht, bijvoorbeeld op het gebied van hart- en vaatziekten? Dat kan via Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, het goede doel van het (kinder)ziekenhuis. De stichting financiert onderzoek naar nieuwe behandelingen en innovaties in de zorg. Zodat patiënten in het UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis, maar ook in andere ziekenhuizen, daar zo snel mogelijk van profiteren. De steun van donateurs, bedrijven en fondsen is hierbij onmisbaar. Samen kunnen we het verschil maken! Help je mee?

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.