| Meer zorg

Helft leidinggevenden in UMC Utrecht is vrouw

Helft leidinggevenden in UMC Utrecht is vrouw

Het aandeel vrouwen in de (sub)top van het UMC Utrecht is gelijk aan het aandeel mannen. Een grote toename van het aantal vrouwelijke leidinggevenden in het afgelopen jaar heeft voor deze balans gezorgd. De raad van bestuur ziet dit als een mooie mijlpaal in het streven naar een organisatie waarin voor iedereen gelijke kansen en mogelijkheden zijn. 

Gender is niet het enige thema waarop het UMC Utrecht naar gelijkheid streeft. Vanuit diversiteit en inclusie wordt gestreefd naar een cultuur waarin mensen werken die met elkaar een afspiegeling vormen van de samenleving. Het UMC Utrecht streeft ernaar een huis te zijn waar patiënten, medewerkers en studenten zich (h)erkend voelen en waar plaats is voor mensen met talenten die waarde toevoegen aan goede zorg, onderwijs en onderzoek. Factoren als gender, afkomst, geaardheid, religie, functiebeperking of leeftijd mogen in het UMC Utrecht geen rol spelen bij groei en carrièremogelijkheden.

Het percentage vrouwelijke hoogleraren verbonden aan het UMC Utrecht was eind 2017 26 procent. Het streven is om eind 2020 35 procent te bereiken. De raad van bestuur streeft naar een balans tussen mannelijke en vrouwelijke hoogleraren en heeft goede verwachtingen dat dit percentage in de komende jaren verder zal oplopen. Van alle medewerkers in het UMC Utrecht is 70 procent vrouw.

Verder lezen?

Lees meer over de organisatie op umcutrecht.nl

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.