Patiënt opgenomen in UMC Utrecht met lassavirus

Op zaterdag 23 november is er een patiënt met het lassavirus opgenomen in het behandelcentrum van het UMC Utrecht. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers is er geen gevaar voor besmetting. De patiënt ligt in een isolatiekamer die afgescheiden is van alle andere afdelingen in het UMC Utrecht. Deze patiënt wordt behandeld door goed opgeleid en getraind personeel. 

De patiënt is een tropenarts afkomstig uit een ziekenhuis in Sierra Leone. Deze patiënt is zaterdag 23 november aangekomen in het UMC Utrecht en is opgenomen in het behandelcentrum in het Calamiteitenhospitaal. Het UMC Utrecht is één van de vijf behandelcentra (Leiden, Groningen, Nijmegen en Rotterdam) die 24/7 klaar staan voor de opvang van patiënten met een zeer besmettelijke infectieziekte.

Wil je meer weten over het lassavirus?

Lees dan de vraag en antwoord

.

Lees hier het persbericht van RIVM

.

Benodigde expertise

Het Calamiteitenhospitaal heeft gegarandeerde, kortdurende medische capaciteit voor de opvang van groepen militaire en civiele slachtoffers bij ongevallen en rampen. Dit bijzondere ziekenhuis is een samenwerking tussen Defensie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport én het UMC Utrecht.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.