|Corona

Tijdelijke opnamestop MC neurologie opgeheven

Tijdelijke opnamestop MC neurologie opgeheven

Het UMC Utrecht heeft op 27 januari een opnamestop voor de Medium Care neurologie en neurochirurgie ingesteld. Op deze afdeling zijn 17 patiënten en 31 medewerkers positief getest op COVID-19. Alle overige medewerkers en patiënten van deze afdeling zijn inmiddels preventief getest.

De patiënten die positief getest zijn, zijn overgeplaatst naar een andere afdeling van het ziekenhuis waar ze in isolatie worden verzorgd. De medewerkers die positief zijn getest of klachten hebben, verblijven in quarantaine. Alle betrokken patiënten, familieleden en ziekenhuizen in de regio zijn geïnformeerd. Patiënten die recent opgenomen zijn geweest op deze afdeling, zijn eveneens op de hoogte gebracht. Het UMC Utrecht doet samen met de GGD en zorginstellingen waar een aantal patiënten naartoe is overgeplaatst  bron – en contact onderzoek en onderzoekt of en welke aanvullende maatregelen genomen kunnen worden. 

Op 4 februari kon de opnamestop worden opgeheven. De zorg op de Medium Care neurologie en neurochirurgie wordt weer opgestart. Door de uitval van het grote aantal medewerkers is de opnamecapaciteit nu nog beperkt.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.