Meer zorg

UMC Utrecht artsen in boek 'Die ene patiënt'

Er zijn patiënten die artsen nooit meer vergeten en die hun kijk op hun vak én het leven veranderen. Daarover vertellen artsen uit het UMC Utrecht in de rubriek “Die ene patiënt” van de Volkskrant, geschreven door wetenschapsjournalist Ellen de Visser. De rubriek is een van de hoogst gewaardeerde en best gelezen rubrieken van de krant. Daarom zijn deze verhalen nu gebundeld in een boek.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, nam vrijdag 22 februari het boekje in ontvangst. Een dag eerder was neonatoloog Manon Benders met de journalist te gast bij

.

Sporen

De verhalen die Ellen de Visser optekent bieden een aangrijpende en leerzame inkijk in de ziel van onze zorgverleners en laten zien hoe leed, pijn, verdriet en vreugde bij elke verpleegkundige en arts hun sporen nalaten.

Zo vertelde kinderarts Elise van de Putte (zie foto) over het meisje waar zij van wakker ligt: “Het was zo'n mooi meisje, een poppetje van 2 jaar. Medewerkers van het kinderdagverblijf hadden ontdekt dat ze overal blauwe plekken had en een grote blaar op haar voet. Bij dit meisje heb ik gemerkt hoe krankzinnig veerkrachtig en loyaal kinderen zijn. Daders geven meestal ook liefde en dat maakt het zo complex. Ze moet veel pijn hebben gehad, maar we zagen er niks van terug."

Vanuit het UMC Utrecht kwamen de volgende verhalen van artsen in het boekje ‘Die ene patiënt’:

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reacties

Reageer

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.