| Meer zorg

Verbindingsbrug Prinses Maxima Centrum geopend

Verbindingsbrug Prinses Maxima Centrum geopend

Op 6 april vond de feestelijke opening plaats van de overdekte brug die het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) met elkaar verbindt. 

In het midden van de brug stond een grote ballonnenmuur met oranje en blauwe ballonnen. Om de opening officieel te maken, prikten Diana Monissen (bestuursvoorzitter PMC) en Mirjam van Velthuizen (bestuurder UMC Utrecht) met de kinderen die te gast waren, de ballonnen één voor één door om de doorgang te openen. Bezoekers mochten als eerste gasten door de lange, kleurrijke brug lopen en kregen een rondleiding in het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. ​​

Symbolische verbinding

Diana en Mirjam spraken de gasten toe over de bijzondere brug. Mirjam: "Deze brug is een mooie symbolische verbinding tussen de kennis en kunde van onze organisaties. We versterken elkaar. Het WKZ, als onderdeel van het UMC Utrecht, heeft alles in huis als het gaat om intensieve zorg, OK-zorg en radiologie, en het Prinses Máxima Centrum is de expert op het gebied van kinderoncologie. Met elkaar werken we aan het gemeenschappelijke doel om elk kind met kanker te genezen, met de best mogelijke kwaliteit van leven."

Verder lezen?

Lees meer over kinderoncologie op hetwkz.nl

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.