Wedstrijd: maak het USP (bio)diverser

Wedstrijd: maak het USP (bio)diverser

Help jij mee om grijs groener te maken? In het nieuw vorm te geven Utrecht Science Park van 2040 willen we de grijze gebieden (zoals bebouwing) en de groene gebieden (effectieve natuur) meer met elkaar verweven en verbinden. Dit is nodig omdat het USP een belangrijke groene verbinding vormt tussen de omliggende natuurgebieden. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat de vergroening daadwerkelijk ten goede komt aan de lokale biodiversiteit?

Omdat het USP voor veel mensen onderdeel uitmaakt van het dagelijks leven, organiseert de Universiteit Utrecht een publiekswedstrijd waarin je de mee mogelijkheid krijgt om mee te denken over de biodiversiteitsontwikkeling van dit gebied.

Alle ideeën waar en hoe we deze effectieve vergroening kunnen verwezenlijken in het USP zijn van harte welkom. Wil jij meedoen of meer informatie? Kijk dan op de site van de UU  

Het USP is een gebied met een veel en diverse bestemmingen. Er wordt gebouwd, geleefd, gewerkt, onderzoek en onderwijs beoefend, en er moet ruimte overblijven voor natuur. Want, het USP vormt een belangrijke groene verbinding die van regionaal belang is als verbindend element tussen natuurgebieden ten noorden, oosten en zuiden van het USP, die deel uitmaken van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Het gebied biedt cruciale natuurwaarden en leefruimte voor veel plant- en diersoorten en dient als ‘groene poort’ tussen de stad Utrecht en de natuur.

 

Het is daarom belangrijk om de biodiversiteit in dit gebied mee te nemen in de plannen voor een nieuwe inrichting van het USP. Deze plannen worden op dit moment gevormd. Ook de verplaatsing van onze hoofdingang en de verhuizing van het Ronald McDonaldhuis zijn daar een onderdeel van.  

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.