Terug

Activiteiten

Familiedag uitklapper, klik om te openen

De Van Creveldkliniek organiseert ieder jaar een familiedag. Deze dag is bedoeld voor families met één of meer kinderen met ernstige en matig/ernstige hemofilie, met een leeftijd van 0 tot en met 6 jaar. Deze bestaat voor de ouders uit een informatieve ochtend, waarin de kinderarts en verpleegkundigen nader informeren over belangrijke aspecten van de thuisbehandeling van hemofilie. In de tussentijd worden zowel de patiëntjes als hun broers en zussen vermaakt door professionele opvang. Na de gezamenlijke lunch staat er dan weer een leuke, ontspannende middag met zowel de ouders als de kinderen gepland.

Zeilkamp uitklapper, klik om te openen

De Van Creveldkliniek organiseert ieder jaar een zeilkamp. Dit kamp is bedoeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Het Van Creveld zeilkamp vindt plaats op ons 'eigen' Robinson Crusoë-eiland, dat in het midden van de Loosdrechtse plassen ligt.

Een paar reacties van deelnemers:

Het is een leuk kamp, ik heb het heel leuk gehad, ik heb wel even moeten wennen. (Samir)
Ik vond het heel veel leuk maar het leukste vond ik het varen met de boten. (Jaron)
Het was gewoon super leuk! (Rodin)

Survivalkamp uitklapper, klik om te openen

Het Van Creveld survivalkamp is bedoeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar met ernstige en matig/ernstige hemofilie of een andere bloedstollingsziekte. Het biedt patiënten de kans hun lichamelijke en mentale grenzen te verkennen, hun zelfvertrouwen te versterken en natuurlijk veel plezier met elkaar te hebben.

Op het programma staat boogschieten, rotsklimmen, abseilen, klettersteigen, raften en een touwbaan-parcours tussen de bomen. Ook wordt er altijd aandacht besteed aan het zelf (leren) prikken van stollingsfactoren waarbij de jongsten de prikkunst alvast konden afkijken van de ouderen of zelfs onder begeleiding kunnen oefenen. 

Skikamp uitklapper, klik om te openen

Het Van Creveld skikamp is bedoeld voor jongeren van 16 tot 30 jaar met ernstige en matige/ernstige hemofilie. Het doel van het skikamp is om te leren skiën en sportief bezig te zijn. Maar er is ook ruimte voor kennisdeling en informatie over hoe om te gaan met hemofilie en de thuisbehandeling. De jongeren gaan onder begeleiding van een aantal medewerkers van de Van Creveldkliniek naar de sneeuw (meestal in Oostenrijk). Het skikamp vindt meestal plaats in Grünau, Almtal, Oostenrijk.

Contactgroep ouderen uitklapper, klik om te openen

Enkele keren per jaar komt een groep oudere hemofiliepatiënten bij elkaar in de Van Creveldkliniek, om met elkaar van gedachte te wisselen over de ervaringen en problemen in het dagelijks leven met hemofilie. Deze bijeenkomst staat onder leiding van onze maatschappelijk werker.

Wilt u meer informatie of zou u graag deel willen nemen aan een van de volgende sessies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze maatschappelijk werker, Bernadette Lek. Dit kan via het secretariaat van de Van Creveldkliniek.

Hydrotherapie uitklapper, klik om te openen

Gedurende de wintermaanden is er mogelijkheid voor hydrotherapie. In deze sessies worden in het zwembad van het UMC Utrecht diverse oefeningen gedaan, onder leiding van een van onze fysiotherapeuten. Deze therapie is uitsluitend bedoeld voor patiënten met gewrichtsproblemen en functionele beperkingen. De leeftijd van de huidige groep varieert van 30 tot 70 jaar.

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de hydrotherapie of wilt u graag wat extra informatie, neem dan vrijblijvend contact op met onze fysiotherapeuten, Piet de Kleijn en Merel Timmer. Dit kan via het secretariaat van de Van Creveldkliniek