Terug

Coaches voor aios

Coaches voor aios

Op deze pagina vind je coaches die zowel individuele coachingsvragen begeleiden, als intervisiesessies voor groepen. Alle coaches hebben ruime ervaring met individuele coaching en begeleide intervisie, kennen het werkveld en zijn bekend met het UMC Utrecht.

Individuele coaching
Heb je behoefte aan een coach die jou begeleidt in jouw ontwikkeling? De onderstaande profielen kunnen je helpen een keuze te maken voor een van de coaches. Nadat je jouw keuze hebt gemaakt kun je zelf contact opnemen met desbetreffende coach. Financiering hiervan gaat in overleg met je opleider.

Begeleide intervisie
Willen jullie als aiosgroep aan de slag met intervisie onder begeleiding van een ervaren coach? De profielen geven je meer inzicht in de werkwijze van de verschillende coaches. Het is mogelijk een voorkeur door te geven bij de aanvraag van een begeleide intervisie-traject, dit is niet noodzakelijk. Begeleide intervisie-trajecten kunnen aangevraagd worden via cursussenaios@umcutrecht.nl, de afdeling MVO ondersteunt in de organisatie van het traject.

Emile van der Heijden uitklapper, klik om te openen

(Individuele coaching en begeleide intervisie)
Achtergrond

Sinds 1990 ben ik huisarts in Almere. Ik ben altijd geïnteresseerd in leren, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling van mensen. In Almere heb ik 10 jaar deelgenomen aan de werkgroep deskundigheidsbevordering huisartsen waarvan 5 jaar als plaatselijk coördinator. Te beginnen in 2000 heb ik met een klein team enthousiaste professionals gezondheidscentrum Perspectief opgezet. Ik heb ervaring als huisarts, als locatiemanager en als leidinggevende van het huisartsenteam. In 2008 sloot ik de NHG kaderopleiding Supervisie en Coaching af. Sindsdien heb ik ervaring opgebouwd met begeleiding van supervisie, begeleide intervisie en individuele coaching.

Ervaring
Begeleide intervisie en supervisie van diverse groepen huisartsen, apothekers, teamleiders, arts-assistenten (huisartsgeneeskunde, kindergeneeskunde en heterogene groepen). Individuele begeleiding van professionals in de zorg. Verzorgen van trainingen bij het Nederlands Huisartsengenootschap en bij de Zorggroep Almere.

Wat heb ik jou te bieden?
Je kunt een beroep op mij doen voor individuele begeleiding en coaching, groepssupervisie, begeleide intervisie en voor samenwerkingsvraagstukken. Je kunt van mij verwachten dat ik je met aandacht en nieuwsgierigheid help jouw vragen te onderzoeken. Met mijn brede ervaring als huisarts, met leidinggeven en met lesgeven heb ik overzicht, met aandacht voor detail. Met het scheppen van een goed klimaat help ik je om te leren van- en over jezelf. Ik geef je de gelegenheid om te onderzoeken wat maakt dat je de dingen doet zoals je ze doet. Wat zijn daarin jouw sterke punten en wat de valkuilen. Trots zijn op jezelf, mild zijn over je eigenaardigheden, en alert zijn op wat je anders wilt dan je het nu doet. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Contact
Meer informatie vind je op www.promedicoach.nl

Gert Roos uitklapper, klik om te openen

(Individuele coaching en begeleide intervisie)
Achtergrond
Gert Roos was lang huisarts, opleider en docent op de huisartsenopleiding. Sinds 2011 is hij ook coach en verzorgt hij trainingen rond communicatie. Als coach begeleidt hij artsen bij vragen op de grens van persoon en beroep. Voorbeelden: loopbaanvragen, dilemma's met samenwerken of vragen rond zingeving binnen het werk. Daarnaast is hij een ervaren begeleider van intervisiegroepen binnen diverse ziekenhuizen.

Individuele coaching
Als coach houdt Gert zich o.a. bezig met het begeleiden van intervisiegroepen van aios, specialisten en huisartsen, en met het coachen van individuele artsen. Gert werkt vanuit een brede praktijkervaring en is gericht op concrete resultaten. De begeleiding is altijd praktisch en doelgericht. Waar mogelijk wordt die ondersteund met toepasselijke literatuur of modellen. Individuele gesprekken vinden plaats op zijn adres in Laren NH, of zo mogelijk tijdens een wandeling op de hei in de omgeving daarvan.

Begeleide intervisie
"Naar mijn opvatting bevindt de essentie van het ‘dokter-zijn’ zich veel minder dan we vaak denken in ‘kennis’ en ‘vaardigheden’. Het is vaak onze attitude, samenhangend met onze overtuigingen, die bepaalt wát voor dokters we zijn, en met hoeveel plezier we ons kunnen inzetten voor onze beroepstaken." Intervisie is een praktische methode waarbij je leert nadenken over de relatie tussen jezelf en je vak. Daarnaast leer je door je ervaringen te vergelijken met die van je collega's. Inbreng gaat vaak over thema's rond samenwerking, communicatie en de manier waarop je persoonlijk invulling geeft aan je vak: je professionaliteit."

Contact
Bel rustig voor een nadere toelichting, of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Voor verdere informatie: www.gertrooscoaching.nl.

Maartje Schouten uitklapper, klik om te openen

(Individuele coaching en begeleide intervisie)
Achtergrond
Als GZ-psycholoog werk ik in de specialistische GGZ. Ik heb onder andere gewerkt in een brandwondencentrum, de gezinspsychiatrie en met vluchtelingen. Sinds 2003 werk ik bij de huisartsopleiding van het UMC Utrecht. Als supervisor/coach begeleid ik aios (en praktiserende huisartsen) op het gebied van persoonlijk functioneren binnen de werksetting. Vanuit deze ervaring ben ik vertrouwd met de positie van artsen in een opleidingssituatie. Mijn kennis en affiniteit ligt bij het (her-)vinden van een goede energiebalans en omgaan met stress.

Wat kan je verwachten
De start is een kennismakingsgesprek waarin we bespreken wat er speelt en of we een coachingstraject aangaan. In gesprekken gaan we het vraagstuk onderzoeken met oog voor de context. Hierbij is aandacht voor emoties en cognities die van invloed zijn op keuzes en gedrag. Vanuit een heldere structuur ontstaat inzicht waar ruimte is voor verandering. Insteek is een kortdurend traject met actieve aanpak. We kiezen werkvormen die helpen om constructief aan de slag te gaan. Er zijn diverse mogelijkheden en we kijken wat aansluit, zo heb ik positieve ervaringen om samen met een bokstrainer enkele sessies te doen."

Contact
Maartje is te bereiken via 06-44436064 of praktijkzin@icloud.com. Praktijkruimte is op Wolvenplein 25 in Utrecht (in de oude stadsgevangenis).

Moniek van den Ende uitklapper, klik om te openen

(Individuele coaching en begeleide intervisie)
Achtergrond
Ik ben een ervaren huisarts en werkzaam in een duo praktijk in Duivendrecht. Al vele jaren ben ik  huisartsopleider  en momenteel verbonden aan de huisartsopleiding van de VUMC als docente. Op deze manier ben ik intensief betrokken bij de begeleiding en opleiding van aios huisartsgeneeskunde en opleiders. In 2011 heb ik de NHG kaderopleiding Supervisie en Coaching afgerond. Sindsdien begeleid ik intervisiegroepen van aios, huisartsen en specialisten en voer  ik individuele coachingsgesprekken. Verder houd ik mij bezig met loopbaancoaching en teamcoaching. Voor het NHG (Nederlands Huisartsgenootschap) verzorg ik trainingen op het gebied van communicatie, time-management en balans privé-werk. Daarvoor heb ik  naast mijn praktijk gedurende 9 jaar onderwijs gegeven op het AMC - basiscurriculum geneeskunde. Ik heb ruime ervaring als SCEN-arts en leidt nieuwe SCEN-artsen op.          

Waar het om gaat
Intervisie is een inspirerende methode om stil te staan bij je eigen functioneren in relatie tot je vak, het delen van ervaringen en bemerken dat wat ingebracht wordt vaak heel herkenbaar is. Wat we gaan doen is het professioneel bevragen, analyseren en adviseren van werk gerelateerde situaties en casuïstiek. Met elkaar proberen we de inbreng zo helder en concreet mogelijk te onderzoeken en te kijken welke overtuigingen, gedachten en gevoelens er aan ten grondslag liggen met aandacht voor de eigen leerstijl en persoonlijke ontwikkeling. Er kunnen thema’s aan bod komen  als hoge werkdruk, samenwerkingsproblemen, eisende patiënten, balans werk-privé,  persoonlijk handelen. Voorop staat dat er  een veilige sfeer is waarin gewerkt wordt en waarin ieder op een respectvolle manier ruimte  en aandacht krijgt. Luisteren zonder te oordelen en nieuwsgierig zijn naar wat een ieder drijft is voor mij heel belangrijk.

Quotes van deelnemers: ‘”goede diepgang, uitstekende begeleiding, veilige sfeer en zeer herkenbare situaties

Contact
Meer informatie vind je op www.moniekvandenende.nl 

Shirin Bemelmans-Lalezari uitklapper, klik om te openen

Achtergrond
De combinatie cardiothoracaal chirurg én coach is er een die niet veel voorkomt. Sinds 2009 ben ik werkzaam als cardiothoracaal chirurg, eerst tien jaar in een perifeer ziekenhuis en sinds 2018 in het UMC Utrecht. Daarnaast werk ik sinds 2017 op de donderdag als (gecertificeerd) coach in mijn eigen coachingspraktijk in Amsterdam. Ik werk uitsluitend met medici, omdat ik daar de meeste affiniteit mee heb. 

In mijn vorige ziekenhuis heb ik meerdere functies bekleed, onder andere die van vakgroepvoorzitter en plaatsvervangend opleider en ken dus ook die kant van het werk. Ik miste zowel in mijn aios tijd als in de periode erna, waarin veel life-events optraden, iemand om mee te sparren, die begreep wat mijn werk inhield en dat ik niet ‘gewoon kon zeggen dat ik om half 6 de kinderen moest gaan halen’. Omdat ik geen coach kon vinden zoals ik die zocht, ben ik zelf meerdere opleidingen gaan doen en ben sinds 2017 NOBCO-gecertificeerd op Practioner-niveau. Het oplossingsgericht coachen is wat mij kenmerkt. Pragmatisch, praktisch van aard en voorwaarts gericht. Niet per se gericht op weten waaróm iets zo is, maar juist wat je er aan kan doen om het te veranderen.

Vanwege mijn functie in het UMC Utrecht als cardio-thoracaal chirurg kan ik geen aios coachen vanuit de volgende specialismen: cardio thoracale chirurgie, cardiologie, longziekten, anesthesiologie en IC.

Contact
Meer informatie vind je op http://www.coachtogrow.org/over-grow.html.

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.

Werken bij het UMC Utrecht

Contact

Afspraken

Praktisch

umcutrecht.nl maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies Deze website toont video’s van o.a. YouTube. Dergelijke partijen plaatsen cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt kunt u dat hier aangeven. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren.

Lees meer over het cookiebeleid

Akkoord Nee, liever niet