Terug

Nog geen verwijzing

Nog geen verwijzing

Voor (niet spoedeisende) ziekenhuiszorg hebt u altijd een geldige verwijzing nodig. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over hoe u een verwijzing kunt krijgen. 

Hoe kom ik aan een verwijzing? uitklapper, klik om te openen

Verwijzing via huisarts

U krijgt in overleg met uw huisarts een verwijzing. De huisarts stuurt (digitaal) de verwijsbrief voor u door naar het juiste specialisme bij het UMC Utrecht. Zodra de verwijzer deze heeft gestuurd neemt het UMC Utrecht contact met u op om een afspraak te maken. Dit kan even duren.

Verwijzing via andere zorgverlener

Wordt u doorverwezen vanuit een ander ziekenhuis of andere zorgverlener? Dan kunnen zij de verwijzing (digitaal) doorsturen naar het juiste specialisme bij het UMC Utrecht. Zodra de verwijzer deze heeft gestuurd neemt het UMC Utrecht contact met u op om een afspraak te maken. Dit kan even duren.

Verwijzing voor spoed

Op de spoedeisende hulp (SEH) van het UMC Utrecht komen volwassenen en kinderen die met spoed medische zorg nodig hebben. De afdeling is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. U kunt doorverwezen worden door uw huisarts, maar u kunt ook op eigen gelegenheid naar de spoedeisende hulp komen met een acuut medisch probleem.

Contact uitklapper, klik om te openen

Als u vragen hebt, dan kunt u het best contact opnemen met uw huisarts of andere behandelende zorgverlener.

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.