Terug

Ondersteunend personeel

Ondersteunend personeel

Tijdens uw bezoek, behandeling of opname komt u ook ondersteunend personeel tegen. Bijvoorbeeld een voedingsassistent, gastvrouw of secretaresse. 

Medewerker ziekenhuisapotheek uitklapper, klik om te openen

In de ziekenhuisapotheek werken apothekers en apothekersassistenten. De apotheker zorgt dat de juiste medicijnen op het juiste moment beschikbaar zijn. Hebt u vragen over uw medicijnen? Dan kunt u terecht bij een apothekersassistente. Zij bespreekt uw medicatieoverzicht met u.

Afdelingsassistent uitklapper, klik om te openen

De afdelingsassistent helpt medewerkers van de verpleegafdeling en polikliniek. De taken van de afdelingsassistent zijn:

  • huishoudelijke taken op de afdeling
  • schoonmaken van instrumenten en materialen
  • beheren en bestellen van artikelen die op voorraad moeten zijn

Gastvrouwen en -heren uitklapper, klik om te openen

De gastvrouwen en -heren staan voor u klaar bij de hoofdingang. U kunt bij hen terecht met uw vragen. Vindt u het prettig dat iemand met u meeloopt naar de afdeling? Zeg dit dan tegen de gastvrouw of -heer. Zij regelen dat een vrijwilliger met u meeloopt. 

Voedingsassistent uitklapper, klik om te openen

De voedingsassistenten serveren de dranken, de maaltijden en tussendoortjes. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de warme maaltijd. Verandert er iets in uw dieet? Dan schrijven de voedingsassistenten dat op.

En verder... uitklapper, klik om te openen

Het UMC Utrecht heeft nog veel meer ondersteunend personeel. Denk bijvoorbeeld eens aan de doktersassistent, de gipsverbandmeester, de medewerker huishoudelijke dienst, de medewerker laboratorium, de secretaresse, de vrijwilliger en de zorgassistent.

Informatie over vrijwilligerswerk in het UMC Utrecht