Terug

Preoperatieve screening medewerker

Tijdens de opleiding tot preoperatieve screening (POS) medewerker leer je patiënten die een electieve ingreep ondergaan te screenen en voor te lichten.

Opleidingsprogramma

Deze vervolgopleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkcomponent die gebaseerd zijn op functie-uitoefening op de POS-poli. Praktijkleren staat centraal. In het theoretisch deel van de opleiding krijg je actuele kennis aangereikt, die je omzet in concrete vaardigheden.
Bij het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het certificaat Preoperatieve Screenings Medewerker.

Overige informatie

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor anesthesiemedewerkers en verpleegkundigen met de opleiding tot recovery- of IC-verpleegkundige die werken op een polikliniek voor pre-operatieve screening (POS). Je moet minimaal 10 uur per week werken op de POS-poli en werkzaam zijn als anesthesiemedewerker en recovery- of IC-verpleegkundige.

Opleidingsduur en lesdagen

De opleiding duurt een jaar en start in november. Bekijk het overzicht van de lesdata.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn €3.735,- (cursusjaar 2020-2021).

Prijs medewerkers UMC Utrecht zie intranet

Aanmelden

Ongeveer een half jaar voor de start van de opleiding kun je je aanmelden voor deze opleiding. Je kunt je aanmelden voor de opleiding via de portal van de UMC Utrecht Academie. Dit doe je door te klikken op de button ‘Aanmelden’.

Vrijstelling

Je kunt in aanmerking komen voor vrijstelling als je kunt bewijzen dat je soortgelijk onderwijs met goed gevolg doorlopen hebt. Vrijstelling kun je alleen aanvragen tijdens je aanmelding voor de opleiding in de portal. Bespreek daarom met jouw contactpersoon in de zorginstelling of een vrijstellingsverzoek voor jou van toepassing is en voor welke onderdelen van de opleiding je vrijstelling aan kunt vragen.

Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden

Contact en vragen

Wil je meer informatie over de opleiding of heb je vragen? Neem dan contact op met Assistent Opleidingen Nicole van Staveren:
n.y.vanstaveren@umcutrecht.nl
088 75 58423


Heb je vragen over de aanmelding? Neem dan contact op met de Afdeling aanmeldingen van de UMC Utrecht Academie:
umcutrechtacademie-inschrijvingen@umcutrecht.nl
088 75 59473