Terug

Psychosociale zorg en paramedici

Psychosociale zorg en paramedici

Paramedici en psychosociale hulpverleners zijn geen artsen. Op deze pagina leest u wat zij doen.

Psychosociale zorg

Medisch maatschappelijk werker uitklapper, klik om te openen

Hebt u een niet-medische vraag over hoe u moet omgaan met uw ziekte? Of hebt u last van angst en onzekerheid? Dan kunt u terecht bij een medisch maatschappelijk werker. Zij zijn er voor u en uw partner, gezin en andere mensen in uw omgeving. De medisch maatschappelijk werker kan u ook adviseren over sociale wet- en regelgeving rondom wonen, werk en financiën.

Geestelijk verzorger uitklapper, klik om te openen

Zit u met levens- en geloofsvragen? Wilt u meer weten over zingeving, ethische keuzes en spirituele ontwikkeling? Dan staan er geestelijk verzorgers voor u klaar. 

Lees  meer over wat de geestelijk verzorger voor u kan betekenen op de webpagina Levensoriëntatie & geestelijke verzorging

Paramedici

Ergotherapeut uitklapper, klik om te openen

Kunt u zich minder goed bewegen? Dan bekijkt de ergotherapeut samen met u hoe u kunt bewegen en toch zo min mogelijk pijn hebt. Door oefeningen leert u uw activiteiten weer te doen of op een andere manier te doen. De ergotherapeut kijkt ook of u hulpmiddelen of voorzieningen nodig hebt, bijvoorbeeld een traplift in uw huis.

Fysiotherapeut uitklapper, klik om te openen

De fysiotherapeut helpt u bij het trainen van dagelijkse activiteiten. Ook vertelt de fysiotherapeut welke hulpmiddelen voor u geschikt zijn.

Diëtist uitklapper, klik om te openen

De diëtist is specialist in voeding en diëten. Als u dieetadvies nodig hebt, dan verwijst uw arts u naar een diëtist.

Lees meer over wat een diëtist voor u kan betekenen op de webpagina Diëtetiek.