Terug

Samenwerking op het gebied van onderwijs Samenwerking op het gebied van onderwijs

Samenwerking op het gebied van onderwijs
Samenwerking op het gebied van onderwijs

De UMC Utrecht Academie werkt samen met de Hoge School Nederland en de ROC midden Nederland. Voor de opleiding tot basisarts en specialist werken we samen in de OOR (Onderwijs- en Opleidingsregio) Utrecht.

Hoge School Nederland en de ROC Midden Nederland

De UMC Utrecht Academie voor opleidingen in ziekenhuizen, trainingen en coaching, werkt veel samen met regionale scholen zoals ROC Midden Nederland en Hogeschool Utrecht om de curricula van de verpleegkunde-opleidingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de dagelijkse beroepspraktijk.

OOR Utrecht

Het UMC Utrecht en haar partnerziekenhuizen werken samen in de OOR (Onderwijs-en Opleidingsregio) Utrecht. De OOR (Onderwijs-en Opleidingsregio) Utrecht bestaat uit een regionaal opleidingsnetwerk waarin het UMC Utrecht en haar partnerziekenhuizen samenwerken voor een optimale invulling van het bachelor/master-geneeskundeonderwijs en de medische vervolgopleidingen.

Door deze samenwerking wensen we niet alleen de kwaliteit van onderwijs en opleidingen te verhogen, maar ook de continuïteit van de opleidingen te waarborgen en voldoende professionals op te leiden. Het UMC Utrecht heeft hierin een coördinerende rol.