Terug

Technologie en Leren

ICT biedt vernieuwende mogelijkheden voor het onderwijs. Blended onderwijsvormen zijn gebaseerd op een geïntegreerde combinatie van onderwijstechnologische leervormen en contactonderwijs of leren op de werkplek. Vraag een oriënterend gesprek aan of lees meer over de beschikbare diensten en producten.

Afstandsonderwijs

​Vanwege de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) heeft de afdeling Technologie en Leren verschillende oplossingen en diensten opgezet. 

Lees meer

Onze diensten

Advies en ontwerp

Wil je meer diepgang bereiken in je colleges? Wil je je medewerkers op het juiste moment toegang geven tot de juiste scholing? Wil je vooraf al een beter beeld hebben van het kennisniveau van de lerende? Wij geven docenten, examinatoren, opleiders en opleidingen advies over leervragen en realiseren met u een passend ontwerp.

Evaluatie en onderzoek

Na het ontwikkelen van een product houdt onze dienstverlening niet op. Wij vinden het belangrijk om ook bij de implementatie betrokken te zijn en de daarbij horende evaluatie. Wat vinden de studenten van mijn kennisclips? Wat is het effect van de inzet van een e-module? Graag bespreken we met de aanvrager op welke manier we dit het best kunnen onderzoeken en uitvoeren.

Coll@b

Op zoek naar inspiratie over onderwijsinnovatie? Kom naar het Coll@b! Het Coll@b op de derde etage van het Hijmans van den Berghgebouw is er voor ontmoeting tussen docenten, studenten en onderwijsadviseurs. Op een leuke en laagdrempelige manier vinden hier regelmatig bijeenkomsten plaats over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijstechnologie.

Onze producten

Schermafbeelding van een e-module

E-modules

Een e-module is een online toegankelijke module waarin leermateriaal op een afwisselende wijze wordt gepresenteerd. Beeldmateriaal, zoals foto's, video's en illustraties, speelt hierbij een centrale rol. Met behulp van interactieve werkvormen kan de deelnemer de leerstof oefenen en zichzelf toetsen.

Lees meer
Collegezaal opstelling met laptops voor digitaal toetsen

Digitaal toetsen

Digitaal toetsen is een verzamelterm voor digitale toetsing, digitale feedback en plagiaatdetectie. Binnen het UMC Utrecht definiëren we digitaal toetsen als: het beoordelen van studenten of medewerkers op het bereiken van leerdoelen via een toetsvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van ICT.

Lees meer
Schermafbeelding van een e-lecture

E-lectures

E-lectures zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Als service om hoorcolleges terug te kijken, of als integraal onderdeel van blended learning in de vorm van kennisclips. Ook is het mogelijk om live webinars uit te zenden. Wij adviseren en ondersteunen het onderwijs kosteloos bij deze activiteiten.

Lees meer
Schermafbeelding van een e-simulatie

E-simulaties

Simuleren is het 'nabootsen van een werkelijkheid'. Een e-simulatie wordt gevolgd via de computer. De student of medewerker oefent en verfijnt technieken zonder de realiteit te beïnvloeden. Daarmee kan de student of medewerker veilig oefenen is een nagebootste werkelijkheid.

Lees meer
Stemsysteem in gebruik tijdens een college

Stemsystemen

Door een stemsysteem in te zetten vergroot je de interactie met de studenten tijdens een college. Binnen het UMC Utrecht kan iedereen gebruik maken Mentimeter.

Lees meer

Plagiaatdetectie

Vanaf collegejaar 2020-2021 zijn zowel Ephorus als SafeAssign niet meer beschikbaar en is Urkund de pliagiaatdetectietool vanuit de Universiteit Utrecht. 

Lees meer

Applicatieontwikkeling

De applicatieontwikkelaars bij Technologie en Leren houden zich bezig met het ontwikkelen van applicaties die kunnen worden ingezet in de organisatie en bedrijfsvoering rondom het onderwijs. Het zijn vaak database gestuurde webapplicaties, waaronder ook e-learningapplicaties.

Meer weten? Neem contact met ons op OWCservicedeskICT@umcutrecht.nl