Terug

Mobility Clinic

Centrum voor sport & beweging

De Mobility Clinic van het UMC Utrecht is het academisch expertisecentrum voor mensen met complexe problemen aan het steun- en bewegingsapparaat. Medisch specialisten van verschillende afdelingen werken hierin multidisciplinair samen. Daardoor kunnen bijna alle patiënten al na het eerste polibezoek rekenen op een duidelijke diagnose en helder behandeladvies.

Over Mobility Clinic

Op de Mobility Clinic worden alle patiënten vooraf tijdens het multidisciplinaire overleg besproken. Bij dit overleg zijn, afhankelijk van het spreekuur, orthopedisch chirurgen, sportgeneeskundigen, gipsverbandmeesters, fysiotherapeuten, neurochirurgen, pijnspecialisten, radiotherapeuten, reumatologen en artsen in opleiding betrokken. Door multidisciplinair te werken kan elke specialist zijn of haar advies geven zodat de meest optimale behandeling ingezet kan worden.

Tijdens het multidisciplinair overleg kijken we naar de medische voorgeschiedenis, radiologische beelden, klachten en wensen. Aan de hand hiervan stellen we alvast een behandeling voor. Ook kijken we door welke zorgverlener de patiënt wordt gezien. Zo kan het zijn dat u aan het eind van de ochtend bent ingepland voor een MRI, aan het begin van de middag een afspraak heeft met een orthopeed en daarna nog even langs de fysiotherapeut moet. Wij streven ernaar u in één dag een diagnose met behandelplan te geven.

Behandelen met nieuwste technieken

Patiënten zijn bij de Mobility Clinic niet alleen verzekerd van een snelle diagnose, ze worden ook behandeld volgens de nieuwste inzichten en technieken die vaak in andere ziekenhuizen nog niet beschikbaar zijn. Verder doet de Mobility Clinic onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en mogelijkheden om de bestaande behandelingen te verbeteren.

Via de pagina's in het menu hierboven, leest u meer informatie.

Specialistische zorg

Voor de aandachtsgebieden knie en wervelkolom die onder de Mobility Clinic vallen, is de afdeling orthopedie erkend als toonaangevend orthopedisch centrum door internationale organisaties zoals AOSpine, IGASS en ICRS.

De afdeling orthopedie is daarnaast ook aangewezen als:

Door de Nederlandse Federatie van Universitaire Ziekenhuizen is de afdeling aangewezen als:

Informatie over ons zorgaanbod binnen de kinderorthopedie, vindt u op de website van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Mobility Clinic app

De Mobility Clinic app helpt u met de voorbereiding van uw eerste bezoek aan onze polikliniek. Daarnaast vindt u achtergrondinformatie en oefeningen voor na uw operatie.

Contact

Hebt u vragen? Bekijk hoe u contact met ons opneemt via de contactpagina.